1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Van’da

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Van’da

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere Van’a geldi.

Sabah saatlerinde Van’a gelen Bakan Kasapoğlu, Ferit Melen Havalimanı’nda Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Güraçar, İrfan Kartal, Abdulahat Arvas ve kurum müdürleri tarafından karşılandı.

Buradan karayoluyla Muradiye İlçesine geçen Bakan Kasapoğlu, Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve beraberindekiler ilk olarak geleneksel Türk kültürünü tanıtmak ve yeni nesillere sevdirmek amacıyla Muradiye ilçesinin Van Gölü kıyısındaki Ünseli Mahallesi’nde 2018’de açılan ‘Atayurt Projesi’ alanını ziyaret etti.

Kırgızlıların atlar ve bayraklarla karşıladığı Bakan Kasapoğlu, Van Gölü kıyısındaki Ünseli Mahallesi’nde 2018’de 50 dönüm arazi üzerine kurulan 8 otağ ile binicilik, okçuluk faaliyetlerinin yapıldığı ve tarihteki 16 büyük Türk Devleti’nin bayraklarının asıldığı alanı ilgiyle gezdi.

Bakan Kasapoğlu ve beraberindekiler, bölgede kurulu obalardan birine geçerek, çay içip, Kırgızların geleneksel müzik aletleriyle sunduğu mini konseri dinledi.

Bakan Kasapoğlu, daha sonra buradan Erciş ilçesine geçti. Vali Mehmet Emin Bilmez ve beraberindekilerle gençlik projeleri kapsamında yaptırılan Gençlik Kitap Kahveyi ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.

Bakan Kasapoğlu, daha sonra Van’ın Edremit ilçesindeki Nur Tatar Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Van Gençlik Kolları Başkanlığı 6’ncı Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Buradaki kurulun ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne geçen Bakan Kasapoğlu, Gençlik Merkezleri YYÜ Genç Ofis açılış törenin katıldı.

Törende konuşan Bakan Kasapoğlu, 12 gün önce Van’da olduklarını belirterek, Van’ı hem bölgesel hem de ulusal anlamda bir üs ilan ettiklerini söyledi. Bakan Kasapoğlu, “Van, sadece nüfusuyla değil, dinamizmi, heyecanıyla da öncü bir ildir. Her faaliyetimiz için Van’da inşallah hızlı bir şekilde hareket edeceğiz. Tıpkı bu ofiste olduğu gibi. Gençlerimizi tesislerle, salonlarla tüm imkanlarla buluşturacağız. Bu güzel çalışmanın başta Van Yüzüncü Yıl Üniversitemizin gençleri olmak üzere, tüm Van halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geçtiğimiz haftalarda imzaladığımız protokollerle hem Van’da, hem de ilçeler ve köylerde çok önemli tesisleri birlikte inşa edeceğiz. Bu anlamda her tesisin aynı zamanda bir genç ofis olduğunu da vurgulamak istiyorum. Tüm tesislere hep birlikte sahip çıkacağız. Genç ofis Türkiye’nin en hızlı gerçekleştirilen teftiş edilen ve donatılan Genç Ofisi oldu. Bu manada Van’daki çalışma arkadaşlarıma, rektörümüz ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Kasapoğlu, konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen Genç Ofisi’nde incelemelerde bulunarak buradaki atölyeleri gezdi. Gençlerin söylediği şarkılara eşlik eden Bakan Kasapoğlu, gençlerle sohbet etti.

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli’yi makamında ziyaret ettikten sonra Van programını tamamlayarak ilden ayrıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Van’da
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir