1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Yeni Van Valisi Dr. Ozan Balcı Göreve Başladı

Yeni Van Valisi Dr. Ozan Balcı Göreve Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı’nın 11 Mayıs 2022 tarihli  2022/209 sayılı kararı ile Van’a atanan Yeni Van Valisi Dr. Ozan Balcı göreve başladı.

Vali Dr. Ozan Balcı’yı, Van Ferit Melen Havalimanında Van Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, 6. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral İlker Ertuğrul, Jandarma Asayiş Kolordu Komutan Yardımcısı Albay Yavuz Taşdemir ve Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanı Binbaşı Fırat Aslan karşılandı.

Yeni Van Valisi Dr. Ozan Balcı
Yeni Van Valisi Dr. Ozan Balcı

Yeni Van Valisi Dr. Ozan Balcı, havalimanından valiliğe geçti.

Valilik önünde polis mangasını selamlayan Vali Dr. Ozan Balcı’ya, Atatürk Anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından çiçek verildi. Vali Dr. Ozan Balcı, daha sonra kendisini karşılayan Vali Yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri ve STK temsilcilerinin tek tek elini sıkarak tanıştı.

Toplu fotoğraf çekimi sonrası Valilik Şeref defterini imzalayan Vali Dr. Ozan Balcı, makamda basın mensuplarına açıklama yaptı.

Konuşmasına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını ileterek başlayan Vali Dr. Ozan Balcı, daha önce görev yapan valilere de teşekkür etti.

Vali Dr. Ozan Balcı, “Van’a hizmet etme görevini bana veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı ifade ediyorum. Ayrıca bizlere destek veren teşvik eden bu göreve atanmamıza katkıları olan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve devlet büyüklerimize de ayrıca müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Benden önce görev yapan bütün valilerimize, bir önceki valimize hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

BU BİR BAYRAK YARIŞI

Bunun bir bayrak yarışı olduğunu ve ekip çalışmasıyla daha iyi hizmetlerin yapılacağına dikkat çeken Vali Dr. Ozan Balcı, “Bu bir ekip çalışması, bir bayrak yarışı. Van kadim bir şehir. Türkiye’nin serhat şehri. Buranın imarında, ihyasında ve inşasında bir sürü insan değer üretmiş, katkı sağlamış. Memlekette taş üstüne taş koyan, tuğla üzerine tuğla koyan herkesten Allah razı olsun. Bizim amacımız, görevimiz taş üstüne taş koymak, tuğla üzerine tuğla koyabilmek. Bu hizmet yarışını bir metre daha yukarıya çıkarabilmek. Bayrağı bir metre daha yukarıya koyabilmektir. Biz bunu ekip arkadaşlarımızla beraber yapacağız.” şeklinde konuştu

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

Devletin gerçek sahibinin millet olduğuna dikkat çeken Vali Dr. Ozan Balcı, şunları söyledi:

“İdarenin başı olarak bizim temel felsefemiz, ‘insanı yaşat ki Devlet yaşasın’ Devletin gerçek sahibi her zaman millettir. Milletimize hizmet etmek bizim için şereflerin en büyüğüdür. Van’a da hizmet edeceğiz. Allah işimizi kolay kılsın. Buralara hizmet etmek zaten bizim için şereftir. İnşallah Van’ın imarına, ihyasına, inşasına, Vanlı hemşerilerimizin huzuruna, refahına, esenliğine arkadaşlarımızla katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Bunu nasıl yapacağımızı ifade edeyim. Tam bir adalet duygusuyla, merhametle, herkesi dinleyerek, istişare ederek, şeffaf bir şekilde yapacağız. Daha önceki çalışmalarımızı da bu şekilde yaptık.

Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah. Van’ın eğitiminden sporuna, sosyal politikalarından sağlığına, kültürüne, turizmine, iletişimine, ulaşımına, enerjisine, ticaretinden ormanlarına, köy altyapılarının geliştirilmesine, şehrin geleceğe hazırlanmasına, kadınından erkeğine, yaşlısından gencine, toplumun bütün kesimlerine, bütün parçalarına hep beraber dokunarak şehre değer üretmeye çalışacağız. Değer üreten insanları değerli kılacağız. Benim temel yönetim felsefem; Hazreti Mevlana diyor ya ‘Dışarda biri üşürse ısınamam’ yani bir sıkıntı, problem varsa o bizi ilgilendirir.”

VAN’IN GELECEĞİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Valilik görevine emanet bilinciyle sahip çıkacağını dile getiren Vali Dr. Ozan Balcı, “Çünkü bu görev emanet görev. Dedik ya devletimiz bize takdir etmiş. Devletin gerçek sahibi millettir. Zaten bu, milletimizin bize emanet görevidir. Emanet bilinciyle sahip çıkacağız. Bugün geldiğimiz gibi, yüzümüzün akıyla, görev ve hizmet bayrağını bir başka arkadaşımıza devredip başka bir yerde devlete, millete hizmet etmeye devam edeceğiz.

İş yaparken bütün herkese eyvallahımız var. Katılımcılığı severim. Temel felsefemiz; asla yılmayacağız. Yorulmak ve bezginlik yok. ‘Beni ilgilendirmez’ diye bir şey de yok. Buradaki arkadaşlarımız son derece dinamik çalışkan insanlar. Aşkla, şevkle, canla, başla memleketi, milleti severek Vana Vanlı hemşerilerimizle değer üreteceğiz. Hayatı ve yaşamı kolaylaştıracağız. Şehrin geleceğe hazırlanmasına da katkı sağlayacağız. Allah bizi utandırmasın. Hepinize teşekkür ediyorum. Buradan bütün Vanlı hemşerilerimize selamlarımı hürmetlerimi sunuyorum. Hepsi bize hayır duası etsin. İşlerimiz kolaylaşsın. Hep beraber güzel işler yapalım.” diye konuştu.

Vali Dr. Ozan Balcı, kendisini karşılayan Atatürk Anaokulunun minik öğrencilerini makamında kabil ederek hediyeler verdi.

Bir süre protokol üyeleriyle makamında görüşen Vali Dr. Ovan Balcı, Valilik binasında bulunan resmi kurumları ziyaret ederek personel ile tanıştı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Yeni Van Valisi Dr. Ozan Balcı Göreve Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir