1. Haberler
  2. Van Haber
  3. VASKİ sağlıklı bir yaşam için sağlıklı bir altyapı

VASKİ sağlıklı bir yaşam için sağlıklı bir altyapı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ), şehrin altyapı çalışmalarını hızlandırarak, mahallelilerin sıkıntılarını gidermeyi hedefliyor. Bu kapsamda VASKİ ekipleri her gün sahada çalışmalarına aralıksız sürdürüyor. Birçok mahallede modern teknolojiyle altyapı yenilenirken, çalışmalar yurttaşların takdirini topluyor.

VASKİ sağlıklı bir yaşam için sağlıklı bir altyapı
VASKİ sağlıklı bir yaşam için sağlıklı bir altyapı

VASKİ’den aralıksız alt yapı çalışmaları

VASKİ ekipleri, kent merkezinde ve ilçelerde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kent merkezinde İçme Suyu Daire Başkanlığı ve Kanalizasyon Daire Başkanlığı’na bağlı 14 ekip, her gün düzenli olarak sahaya çıkarak, altyapı sorunlarına çözüm arıyor. 

Ekipler, kent merkezinde bulunan su ve kanalizasyon sistemlerini yenileyerek, hem su kalitesini artırmayı hem de olası su baskınlarını önlemeyi amaçlıyor. Özellikle yağışlı havalarda sıkça karşılaşılan altyapı sorunlarının giderilmesi ve vatandaşların günlük yaşamlarını olumlu yönde etkilemek için canla başla çalışıyorlar.

Daha dayanaklı bir altyapı sistemi oluşturuluyor

Ekipler eski hatları değiştirerek, hem mevcut hatlarda var olan sorunları gideriyor, hem de tüm mahallelerde yeni içme suyu hatları ve kanalizasyon hatları çekiyor. Yapılan çalışmayla modern teknolojiler kullanarak daha dayanıklı ve daha verimli bir altyapı oluşturulmaya özen gösteriliyor. Ayrıca, çevre dostu malzemelerin kullanılması, doğaya olan duyarlılığın göstergesi olarak görülüyor.

Suyun temizliği akışkanlığı arttı

Tüm mahallelerde yapılan çalışmalar, özellikle suyun temizliği ve akışkanlığını artırırken, birçok mahallede ise kanalizasyon sisteminin iyileştirilme çalışmaları yapıldı. Bostaniçi, Esenler, Karşıyaka ve Sıhke mahallelerinde, su baskınlarına karşı önlem alınarak drenaj sistemi çalışmaları gerçekleştirildi.

Artık sular daha akışkan ve daha az kesilirken, kanalizasyon sorunu da tüm kentte bitme noktasına geldi. VASKİ, altyapının yenilenmesi ile birlikte su tasarrufu bilincinin de artırılmasına yönelik eğitimler düzenlemeyi hedefliyor. VASKİ ekipleri, mahallelerde toplantılar yaparak su kullanımı ve tasarrufu konusunda vatandaşlarla doğrudan iletişim kurmayı amaçlıyor.

Yapılan yeni altyapı çalışmalarıyla, vatandaşların sağlık açısından sorun yaşamamaları da hedefleniyor. Şehrin farklı noktalarında sürdürülen bu projeler, gelecekte daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanı sunma amacını taşıyor. Öte yandan yapılan çalışmalar özelikle yurttaşların takdirini topluyor.

Van Haber

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
VASKİ sağlıklı bir yaşam için sağlıklı bir altyapı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir