1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi Açıldı

Van’da Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi Açıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Karma Sergisinin açılışını yaptı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü düzenlediği organizasyonla Van Müzesindeki  serginin açılış kurdelesini Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İpekyolu Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Van Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu ve eserleri sergilenen sanatçılar ile birlikte kesti.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, eserleri sergilen sanatçılara teşekkür ederek, “Eserleri sergilenen sanatçılarımızın çoğunluğunu da kadınlar oluşturuyor. Bu ayrıca bizi mutlu etti. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın da kadınlar gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Turizm Van İl Müdürü Erol Uslu ise sergide, kilim dokuma, savatlı gümüş, çömlekçilik, ebru, hüsn-i hat, tezhip gibi geleneksel el sanatlarından oluşan 75 eserin sergilediğini söyledi.

Kurdele kesiminden sonra Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve beraberindeki protokol üyeleri tek tek eserleri inceleyerek sanatçılardan bilgi aldı.

Program, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi Açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir