1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da Sağlıklı Kadınlar Sağlıklı Nesiller Projesi

Van’da Sağlıklı Kadınlar Sağlıklı Nesiller Projesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da önemli bir proje olan Sağlıklı Kadınlar Sağlıklı Nesiller projesinin tanıtımı Edremit Uygulama Otelinde yapıldı.

Edremit Uygulama Otelindeki tanıtıma Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı , Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Sağlık Müdürü Muhammed Tosun, hastane başhekimleri ve projede görev alacak personeller katıldı.

Sağlıklı Kadınlar Sağlıklı Nesiller Projesi Tanıtıldı

Proje koordinatörü Büşra Tapan Soğanda tarafından projenin tanıtımı yapılarak, alanda yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Daha sonra konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı , kadın sağlığına büyük önem verdiklerini söyledi.

Sağlıklı Kadınlar Sağlıklı Nesiller
Sağlıklı Kadınlar Sağlıklı Nesiller

Projede kadınlara yönelik kanser taramalarının yapılacağını, obezite danışmanlık hizmeti ve eğitimi, psikolojik danışmanlık, fiziksel aktivite, ilk yardım ve kadın üreme sağlığı eğitimlerinin verileceğini ifade eden Vali Ozan Balcı, “Kadınlarımız ne kadar sağlıklı, eğitimli ve güçlü olursa toplumumuz, ülkemiz o kadar sağlıklı ve güçlü olur. Projemiz, sağlık okur yazarlığı konusunda da kadınlarımızı eğitecek. Kadınlarımız doğru bilgilendirilince çevresini de doğru bilgilendirir, aydınlatır ve sağlıklı nesiller yetişmesine öncü olur. Kadınlarımız bir şeye inanırsa onu başarır. Bu projenin de başarılı olacağına inancım tamdır. Projede görev alacak herkese kolaylıklar diliyorum teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı , sağlıkçılarla birlikte 01-31 Ekim meme kanserine dikkat çekmek için ellerini kaldırarak “Meme kanserine dur de” işareti yaptı.

Tarafsız haber sitesi Van Haber

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da Sağlıklı Kadınlar Sağlıklı Nesiller Projesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir