1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da Kadın Kooperatifleri tanıtımı

Van’da Kadın Kooperatifleri tanıtımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da 13 ilçede kurulan Kadın Kooperatiflerinin tanıtımı, Van’ın Edremit İlçesi Kent meydanında düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Van’da 13 ilçede kurulan Kadın Kooperatiflerinin tanıtımı, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı’nın katılımıyla Edremit Kent meydanında düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Van’da hayvancılık, ormancılık, bitkisel ve el sanatları gibi konularda kadınların kendilerini geliştirmesi ve ürünlerini pazarlamaları için 13 ilçede kurulan kadın kooperatifleri, kadının istihdama katılmasına ön ayak oluyor.

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van İl Tarım Orman Müdürlüğü ile  Van Ticaret İl Müdürlüğü tarafından desteklenen Kadın Kooperatiflerinin tanıtımı Van’ın Edremit İlçesi’nde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde çocukların dans gösterisi, defile ve halk oyunlarının ardından, okuma yazma kursundan başarı ile mezun olan  kadınlara Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı tarafından belgeleri verildi.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı, “Kentimizde kadın kooperatifleri kurduk. Bizler kadınları çok önemsiyoruz ve kadının iş hayatında, sosyal hayatta ilerlemelerini, gelişmelerini ve faaliyetlerini canı gönülden destekliyoruz. Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak da maddi ve manevi yardımlarımızı sunuyoruz. Bugün hangi güzel şeyin içine baksak bir kadın bir çocuk var. Kadınların yaptıkları tüm güzel işlerde yanlarında olduğumu bir kez daha belirtiyorum. Bugün de bu sergide çok güzel eserlerle karşılaştım. Burada çok güzel işler yapılmış tüm kadınların emeğine sağlık” dedi.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı ve beraberindekiler daha sonra açılan stantları dolaşarak ürünler hakkında bilgi aldı.

Kent meydanında düzenlenen törene Ozan Balcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Tozlu, Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, kurum müdürleri, kadın kooperatifleri temsilcileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da Kadın Kooperatifleri tanıtımı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir