1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da Gaziler Günü Kutlandı

Van’da Gaziler Günü Kutlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazilik” unvanı ve “Mareşallik” rütbesinin verilişini olan Gaziler Günü Van’da törenle kutlandı.

Gaziler Günü Kutlandı

Van’da Gaziler Günü Kutlandı
Van’da Gaziler Günü Kutlandı

Tören, Van Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı’nın Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi çelengini, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi’nin Garnizon Komutanlığı çelengini ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cafer Uğur’un dernek çelengini Atatürk anıtına sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla süren törende, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cafer Uğur ve Van İl Jandarma Komutanlığından Yarbay Emrah Nergiz günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.

Konuşmaların ardından Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı bandosu mini konser verdi.

Gaziler Günü münasebetiyle Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı, Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ederek gazilerle bir araya geldi.

Gazilerin gününü kutlayan VVan Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı, “Gazilerimizin kahramanlıklarını biliyoruz. Her zaman yanlarında ve yakınlarındayız. Vefat eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayata olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık sıhhat diliyorum” dedi.

Ziyarette Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı’ya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cafer Uğur tarafından plaket takdim edildi.

Gazilerin günü programına, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Van Vali Yardımcısı Yavuz Arslan, Van Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Van Vali Yardımcısı Ahmet Tozlu, Van Vali Yardımcısı Murat Yayabaşı, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, kaymakamlar, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

Şehit ve Gaziler Günü Nedir ? haberini okumak için tıklayınız.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da Gaziler Günü Kutlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir