1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da Eğitimde Sağlık Hareketi

Van’da Eğitimde Sağlık Hareketi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitimde Sağlık Hareketi projesinin 2023-2024 yılı için startı Van Valisi Ozan Balcı’nın katıldığı törenle verildi.

Edremit Uygulama otelinde yapılan törende Van Valiliği koordinasyonunda Van Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen projenin amacı ve geçen yıl yapılan taramalar hakkında bilgi verildi.

Proje kapsamında, okul çağındaki çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmesini sağlamak için, işitme, görme, ağız-diş, ortopedik, obezite, romatizmal hastalıklar ile akdeniz anemisi taraması yapılarak tedavileri sonuca varıncaya kadar takip edilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında geçen yıl 80 bin öğrenciye işitme, 77 bin 400 öğrenciye görme testi, 79 bin öğrenciye ortopedik tarama 82 bin öğrenciye ağız-diş taraması, 75 bin öğrenciye boy kilo taraması ve 46 bin öğrenciye diğer hastalıklarla ilgili taramalar  yapıldı. Gerekli görülen çocuklar hastaneye sevk edilerek tedavileri sonuçlanıncaya kadar takip edildi.

ÇOK GÜZEL BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK

Açılışta konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı, çok güzel bir projenin hayata geçirildiğini belirterek, “Sürekli tarama yapılıyor. Ama bizim projemizin farklı tarafı, tarama sonrası tespit edilen rahatsızlığın takibi yapılarak tedavisinin yapılması ve çocuğun sağlığına kavuşturulmasıdır. Projemizi aynı hızla sürdüreceğiz. Çocuklarımızın, ağız-diş, görme, ortopedik, işitme anlamında küçük bir dokunuşla yaşamlarını değiştirebiliriz.  Bir çocuğun bile hayatını değiştirirsek bu bizim için çok kıymetlidir. Devletimizin imkanları bu konuda yeterlidir. Çocuklarımızın hayatına dokunmak ülkemizin geleceğine dokunmaktır. Bu anlamda şunu belirtmek istiyorum. Şu anda 500 çocuğumuza şeker ölçüm sensörleri veriyoruz. Onların parmaklarının delinmesinin önüne geçtik. Bu çok önemli bir iş. Buna benzer çok güzel işler yaptık. Yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Düzenlenen Programa; Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Van İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun, Van İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, okul müdürleri, sağlık personeli katıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da Eğitimde Sağlık Hareketi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir