1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da Amatör Spor Kulüplerine büyük destek

Van’da Amatör Spor Kulüplerine büyük destek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı, Amatör Spor Haftası kapanışı nedeniyle yapılan törende Amatör Spor Kulüplerine 4 Milyon TL destek verdi.

Van Şehir stadındaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı, sporu, sporcuyu seven bir vali olduğunu ve spora destek vermenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Spora yapılan yatırımları anlatan Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı, “Spor Van projesini başlattık. Amacımız her çocuğun bir spor dalıyla uğraşması yada bir spor dalının iyi bir izleyicisi olmasıydı. Çocuklarımız bu amaç doğrultusunda hızla ilerliyor. Biz bir taraftan faaliyetler icra ederken, bir taraftan da spor malzemeleri ile çocuklarımızı buluşturduk. Geçen yıl ve bu yıl spora Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla 50 milyon TL’lik malzeme desteğinde bulunduk. Bir taraftan malzeme desteği verirken, bir taraftan da spor altyapısını geliştirmek için canla başla çalışıyoruz” dedi.

SPORA BÜYÜK YATIRIM YAPIYORUZ

Spora büyük yatırım yaptıklarını belirten Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı, “ 100 milyon değerinde 5 tane spor salonu içerisinde olan Sporcu Fabrikamızın yapımı devam ediyor. 12 tane yüzme havuzu inşaatımız devam ediyor. 22 tane kapalı spor salonumuz yapılıyor. 250 tane voleybol, basketbol sahasını okul bahçelerine kurduk. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıl Dönümü münasebetiyle voleybol, basketbol sahası, halı saha ve tenis kortundan oluşan 2023 Spor Van Tesislerini ilçelerimize kurduk” ifadelerini kullandı.

SPORA DESTEK GENÇLERİN HAYALLERİNE DESTEKTİR

Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Sporu sevmek, öğrencileri sevmek, onların geleceğine inanmak, onların hayallerine destek vermek, hayallerini gerçekleştirmek için sportif faaliyetler icra etmek, çocuklarımızı sporla buluşturmak ve spor altyapısına katkı sağlamak çok anlamlı ve önemli bir iştir. Önümüzdeki yıllarda verdiğimiz destekler sayesinde Van’ımızın yavruları sporun her alanında büyük başarılara imza atacak.

Amatör spor kulüplerine de geçen sene 2 milyon TL destek vermiştik. Bu sene de Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla 4 milyon TL destek veriyoruz. Desteğimiz devam edecek. Spor yaptırımlarımızın bugünkü parasal değeri 1 milyar TL tutarında. Bu yatırımları Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Büyükşehir Belediyemizin kaynaklarıyla yaptık. Yani devletin gerçek sahibi olan millete, milletin çocuklarına bu paraları harcamış olduk. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere, antrenörler, beden eğitimi öğretmenleri, spor adamları, sporcu gençlerimize ve çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, spor adamları, amatör spor kulüpleri başkanları ve sporcuların katıldığı tören, Vali Ozan Balcı’nın sporcularla fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

 

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da Amatör Spor Kulüplerine büyük destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir