1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da 65 Kadın Ressam Sergi Açtı

Van’da 65 Kadın Ressam Sergi Açtı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da, 65 kadın ressamın 150 eserinin sergilendiği Sanat ve Kadın sergisi Van Valiliği önünde ziyarete açıldı.

Van Valiliği önündeki serginin açılışında konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, sanatı ve sanatçıyı çok önemsediğini söyledi. Toplumların kalkınmasında kadınların rolünün büyük olduğuna dikkat çeken Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, kadının gücü Türkiye’nin gücü, Van’ın gücü olduğunu ifade etti.

KADININ ZEKASINDAN FAYDALANAN TOPLUM İLERLER

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, “Kadının zekasından yararlanan toplum her zaman ilerler, gelişir, yükselir ve yücelir. Şehrimizin imarında, ihyasında, inşasında Vanlı hemşerilerimizin huzur, refah, esenliklerinin sağlanmasında Vanlı kadınların çok büyük rolü var. Kadınlarımızın ürettiklerinin ve yaptıklarının farkındayım.

Kendileri Van’ımız için, Türkiye’miz için bir değer. Değer üretiyorlar. Onları ben çok önemsiyorum. Çok kıymet veriyorum. Bir de resim sanatıyla uğraşınca daha bir değerli oluyorlar. Sanat iyilik, güzellik, adalet, merhamet duygusunun yaygınlaşması için Allah’a yapılan bir duadır. Kadının elinin değdiği yer daha bir güzel, zarif oluyor. Hayatın her alanında çalışan üreten kadınlarımızın yanındayım ve destekçisiyim. Bu etkinlik te 65 Van plakasını öne çıkarmışlar. Buda Van’a verdikleri değeri gösteriyor” dedi.

Van’da 65 Kadın Ressam Sergisi

Sergiyi düzenleyen Doç. Dr. Seyhan Mercan, bu tür kültürel ve sanatsal faaliyetlerle kadınların gücünü ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi.

Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Sibel Demiroğlu ise, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı’nın sergini açılışına katılmasının kendilerine güç verdiğini ifade etti.

Van İl Protokolü ve ressam kadınlarla serginin açılış kurdelesini kesen Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, eseri yapan sanatçılardan resimlerin hikayesini dinledi.

Açılışa, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da katıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da 65 Kadın Ressam Sergi Açtı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir