1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da 23 Nisan Coşkusu

Van’da 23 Nisan Coşkusu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Tüm Türkiye’de olduğu Van’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programı Valilik önündeki, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Tuşba İlçesi’nde bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkında Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez eşi Meral Bilmez ve Ak Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, vali yardımcıları, belediye başkanları, protokol üyelerinin katıldığı kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

23 Nisan Coşkusu

Çocukların ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği kutlama töreninde, halk oyunları, müzik ve spor gösterileri sergilendi, şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Çocuklar tören alanında düzenlenen değişik etkinliklerle de eğlenceli anlar yaşadı.

Buradaki programın ardından Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, eşi Meral Bilmez ve il protokolü, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Eminpaşa Mahallesindeki Fidanlık Parkında düzenlenen kutlama etkinliklerine katıldı.

Kentteki koruma altındaki yabancı uyruklu çocukların da katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik, çocukların okudukları şiir, dans gösterileri ve Hacivat- Karagöz oyunu ile devam etti.

Etkinlikte konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, “Bugün, Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde verdiği kurtuluş savaşının zaferle sonuçlanması ve egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günüdür. Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bugünü Türk ve dünya çocuklarına armağan etmiştir.

O günden bu yana çocuklarımız her 23 Nisan’da bir araya gelerek bağımsızlığımızın sembolü olan bu günü bir şenlik havasında kutlamaktadırlar. Bugün Van Büyükşehir Belediyemiz de ilimizde misafir olan çocuklar ile Vanlı çocukların birlikte eğlenecekleri böyle bir program tertip etmiştir. Burada eğleneceğiniz bu ortamı hazırlayan Genel sekreterimiz, Genel sekreter Yardımcılarımız, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler sizleri böyle mutlu ve umutlu gördükçe yarınlarımızdan da emin oluyoruz. Her şey gönlünüzce olsun” dedi.

Programda konuşan Van Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek ise etkinliğe katılan çocuklara ve ailelerine teşekkür etti.

Çocukların gönüllerince eğlendiği etkinliğe Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve Eşi Meral Bilmez’in yanı sıra Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel, Genel Sekreter Yardımcısı Esiner Çetin, kurum müdürleri, çocuklar ve aileleri katıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da 23 Nisan Coşkusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir