1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da 2022-2023 Eğitim Dönemi başladı

Van’da 2022-2023 Eğitim Dönemi başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı’nın katılımıyla gerçekleştirilen törenle 2022-2023 eğitim dönemi başladı.

2022-2023 Eğitim Dönemi

Eğitim öğretim döneminin ilk günü münasebetiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yerleşkesinde yapımı tamamlanan Çocuk Van Anaokulu ve kreşinde açılış töreni düzenlendi.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı, törende yaptığı konuşmada Van’da eğitim adına çok güzel çalışmalar yapıldığını belirterek, Van’ın akademik başarısını üst seviyelere çıkaracaklarını söyledi.

EĞİTİM BİR NUMARALI MESELEMİZ

Eğitime dost bir vali ve idareci olduğunu belirten VVan Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcıali Ozan Balcı, “Bilgiye, bilime, kültüre, sanata, dost bir idareci olarak öğretmenleri çok seviyorum ve onlar benim en yakın arkadaşlarımdır. Onları memur olarak değil sanatçı olarak görüm. Bizim görevimiz başta eğitim camiası, öğretmenler olmak üzere öğrencilerin önündeki engelleri kaldırmak, yaşamlarını kolaylaştırmaktır. İlin valisi olarak eğitim benim bir numaralı meselemdir. Eğitimcilere her zaman destek vermek beni mutlu eder. Devletimizin ve milletimizin bütün imkan, kabiliyet ve potansiyelini eğitim camiasının emrine vermiş bulunmaktayız” dedi.

EĞİTİM ADINA ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ

Van’da 2022-2023 Eğitim Dönemi başladı
Van’da 2022-2023 Eğitim Dönemi başladı

Van’da eğitimi adına çok güzel işler yapıldığına dikkat çeken Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı, şöyle konuştu:

“105 tane bağımsız yeni anaokulu yapıyoruz. Bunun 4 tanesi engelli çocuklar için özel eğitim anaokulu. 20 tane kreş yapıyoruz. Bu eğitimin geleceğine ilişkin atılan tohum demek. Bunun meyvelerini 4-5 yıl sonra göreceğiz. Ayrıca engelli çocuklar ve anneler için 2 tane de özel eğitim kampüsü yapıyoruz. Bunun yanında 100 okulda özel eğitim sınıfı yapıyoruz.

Hasarlı 11 okulumuzu yıkıp yeniden yapıyoruz. 100 tane ilkokul ve ortaokul yapıyoruz. 18 okulumuzu güçlendiriyoruz. 100 köy yaşam merkezi kuruyoruz. İnşallah orada da kadınlarımıza eğitim verilecek. Güzel bir proje daha var. 1 milyon kitapla, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise kütüphanelerini dolduracağız. Van, Türkiye’nin en zengin okul kitaplarının olduğu il haline gelecek.

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandıracağız. Çocukların akademik başarısında önemli katkı sunacaktır. 300 okula voleybol, basketbol sahası yapıyoruz. Çocukların spor yapmaları da önemli. Onun yanında yüzme havuzu olmayan ilçemiz kalmayacak. Sporcu fabrikası kuruyoruz. Önemli bir projemiz de inşallah ekim ayında başlayacak.

Etüt merkezlerini kuruyoruz. 5 yıl biz bu projeyi devam ettirirsek Allah’ın izniyle akademik anlamda Van Türkiye’de ilk beşe girer. Bütün ilçelerimizde bebek ve çocuk kütüphanesi kuruyoruz. İl halk kütüphanesi ve kültür merkezini de ilimize kazandıracağız. Okullara müzik ve resim odaları kurulacak. Her okulun 1 korosu, 1 de folklor ekibi olacak. Çocukların akademik anlamda başarılı olması yetmez.

Aynı zamanda müzikte, resimde, güzel sanatlarda hayatın ve yaşamın her alanında başarılı olması gerekir. Van’ın bütün çocukları benim kendi çocuğum sayılır. Kendi çocuklarıma yaptığımın daha fazlasını Vanlı çocuklara yaparım. Eğitim- öğretim yılımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”

Açılış programında Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas,  Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli konuşma yaptı.

Programa Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, akademik personele ve aileler de katıldı.

Program, Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı ile protokol üyelerinin çocuklarla birlikte kurdele kesmesi, ilk ders zilinin çalması ve anaokulunun gezilmesiyle son buldu.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da 2022-2023 Eğitim Dönemi başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir