1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da 19 Mayıs coşkusu

Van’da 19 Mayıs coşkusu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle çoşkulu olarak kutlandı.

Van Valiliği binası önünde düzenlenen kutlama törenine, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili Lütfi Boyalı, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit,  Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, kurum amirleri ve sporcular katıldı.

19 Mayıs töreni, Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelenginin Van İl Müdürü Nevzat İnanç tarafından Atatürk Anıtı’na sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Çelenk töreni sonrası Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Valiliği Ali Paşa Toplantı Salonu’nda Gençlik ve Spor Van İl Müdürü Nevzat İnanç ile beraberindeki gençlerle bir araya geldi. Vali Mehmet Emin Bilmez, gençlere sorumlulukları ve hedeflerine ulaşmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Program Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile gençlerin günün anısına fotoğraf çekimiyle son buldu.

9 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19:19’da tüm Türkiye’nin İstiklal Marşı’nı tek bir ağızdan okuması için yaptığı çağrıya Van’dan da karşılık verildi.

Saatler 19.19’u gösterdiğinde vatandaşlar pencere ve balkonlara çıkarak İstiklal Marşı’nı okurken, Vali Mehmet Emin Bilmez ve protokol üyeleri Gençlik ve Spor Van İl Müdürlüğü Van Tuşba Gençlik Merkezi önünde gençlerle birlikte İstiklal Marşımızı okudu.


Van’daki 19 Mayıs etkinlikleri, akşam düzenlenen meşaleli yürüyüş ile son buldu. Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, beraberindeki Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte ellerindeki Türk Bayrakları ve meşalelerle Soydan Kavşağından başlayıp Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki Kurtuluş parkına kadar yürüdü.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da 19 Mayıs coşkusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir