1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da 1-7 Mart Yeşilay Haftası

Van’da 1-7 Mart Yeşilay Haftası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat’ın katılımıyla “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı” düzenlendi.

Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Yeşilay Van Şubesi katkıları ile organize edilen çalıştay İpekyolu Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Soyoloji Bölümü Uygulamalı Sosyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suvat Parin’in moderatörlüğünde yapılan çalıştayda konuşan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat, bağımlılıkla mücadelede bilimsel çalışmaların önemine dikkat çekti.

Van’da 1-7 Mart Yeşilay Haftası Çalıştayı

Çalıştayın hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Yardımcısı  Canpolat, “Her biriniz bu çalıştaya çok kıymetli katkılar sundunuz. Sizin yaklaşımlarınızın üstüne,  özellikle mücadele anlamında söz söylemeyiz. Çok değerli çalışmalar ortaya koymuşsunuz. Ben mücadelede bize düşen boyutundan bahsedeyim. Cumhurbaşkanımız ve İçişleri bakanımız başta olmak üzere devletimizin ilgili her kurumu konuyu büyük bir hassasiyetle takip ediyor.

Sürekli olarak taşra teşkilatı, kolluk kuvvetlerine de bu konuda talimatlar veriliyor. Biz önleyici kolluk olarak üzerimize düşen görevi her alanda yerine getiriyoruz. Özellikle bağımlılık oluşturan maddelerin ülkemize yasadışı geçişini engelleme noktasında. Yine bazı maddelerin tüketimi ve satışı belli kesimlere yasak. Bunların denetimi konusunda gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bağımlılıkla mücadelenin diğer boyutu sizlerin içinde bulunduğunuz süreç. Bağımlılıktan kurtulma aşaması. Sağlık Bakanlığında bu işin kendilerine tebliğ edildiği birimeler var. Bu birimlerimizde kendilerini sürekli güncelliyor. Yeni bağımlılıklara karşı hazırlıkların yapıyorlar. Ancak sivil toplum bu konularda devlet makamlarından bir adım daha önde. Sizler çok daha açık düşünebilirsiniz. Bizi yönlendirebilirsiniz. Zaten bugün yaptığımız buydu. Bizlere fikirlerinizle yardımcı olmanızı istiyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı Canpolat teknoloji bağımlılığının da önemli bir alan olduğuna dikkat çekerek, “ Madde bağımlılığı bir başlık bizim için. Ama gelişen teknoloji ile birlikte teknoloji bağımlılığı da ortaya çıktı. Yeni bin alan. Bilimsel bir çalışma eksikliği olabilir. Çünkü yeni bir alan. Ancak bu hepimizin özel hayatında, aile hayatında gözümüzün önünde ileri bir boyuta geldi. Yine bu konuda sizlerden isteğimiz teknoloji bağımlılığı ile mücadelede şimdiden çalışmalarınıza hız vermeniz olacaktır. Madde bağımlığı ileri bir noktada, ama tedbirlerimiz de ileri bir notaya geldi. Teknoloji bağımlılığı ile mücadelemizde geç kalmadan eylem planı tedbir öneriler ile çalışmalar yapalım” dedi.

Çalıştay 2 oturum şeklinde 37 kurumdan 58 katılımcıyla gerçekleştirildi.

İlk oturumda katılımcılar bölgenin bağımlılık konusundaki mevcut durum, bağımlılıkla mücadelede yürütülen faaliyetler ile ilgili sayısal verileri paylaştı.

İkinci oturumda ise bölgede bağımlılık konusunda yürütülen çalışmaların analizi, ilde bağımlılıkla mücadelede daha bütüncül ve etkileyici mücadele önerilerini masaya yatırıldı.

Çalıştaya Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat’ın yanı sıra, İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, STK temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da 1-7 Mart Yeşilay Haftası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir