1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van Valisi Göçmen Kadınları Ağırladı

Van Valisi Göçmen Kadınları Ağırladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve Eşi Meral Bilmez, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinlikleri kapsamında göçmen kadınlarla bir araya geldi.

‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca, savaş ve yoksulluktan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalan kadın göçmenler için bir program düzenledi.

Göçmen Kadınların 8 Mart Kadınlar Günü Kutlandı

Edremit İlçesinde bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’ndeki programda konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, tüm kadınların 8 Mart Kadınlar gününü kutladı.

Göçmen kadınların göç yolunda yaşadıkları sıkıntılara değinen Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Kadın göçmenlerle ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ vesilesiyle bir araya geldik. Dünyanın dört bir yanında yaşanan savaşlardan dolayı, evini, yurdunu terk etmek zorunda kalan milyonlarca aileye şahitlik ediyoruz. Bu göç yolunda insanlığı utandıracak düzeyde acılar, dramlar yaşanıyor. Onun için bütün insanların el ele verip, bu acıları hep birlikte paylaşması gerekiyor” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’yi kurarken, ‘Yurtta sulh dünyada sulh’ düsturuyla hareket ettiğini hatırlatan Vali Bilmez şunları söyledi;

“Birleşmiş Milletler, çağdaş ve gelişmiş ülkelerin istemeleri halinde dünya barışını egemen kılabileceklerine inanıyoruz. Dünya barışı tesis edilseydi bugün sizler Afganistan’dan, İran’dan, Suriye’den ve Irak’tan memleketinizi terk etmek zorunda kalmayacaktınız. Göçlerin, savaşların, kavgaların olmadığı günler de gelecek inşallah. Dün Suriye ve Afganistan’da yaşanan göç dramının bugün aynısı Ukrayna’da yaşanıyor. Hiçbir neden savaşları meşru gösteremez. Savaşların olmadığı, çocukların ölmediği, yetim kalmadığı, kadınların dul kalmadığı bir dünyayı hep birlikte inşa edeceğimize inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti ve tüm yetkililer bunun için çaba sarf ediyor. Bugün yurdundan, memleketinden edinmiş en çok göçmen barındıran ülkelerin başında belki de Türkiye gelmektedir. Bizim kültürümüz Ensar ve muhacir kültürüdür. Ülkemizdeki göçmenlerin kardeşimiz olduğuna, onlara bakmanın örf, adet ve dinimizin gereği olduğuna inanıyoruz.”

Ülkemizde bulunan düzensiz göçmenlerin veya mülteci statüsünde kalan insanların, ülkemizin kurallarına, düzenine en az bizim vatandaşlarımız kadar riayet etmesi gerektiğini ifade eden Vali Bilmez, “Zor durumda olduklarını biliyoruz, sıkıntılarını da paylaşıyoruz. Aşımızı, yurdumuzu, evimizi sizlerle paylaşıyoruz. Ama sizden de ülkemizin düzeni, dirliği, birliği için konulmuş kurallara riayet etmenizi bekliyoruz. Herkesin güven içinde, doğduğu topraklarda yaşamını sürdürülmesini temenni ediyorum” dile getirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Selma Biçek ise, tüm kadınların kendileri için kıymetli ve özel olduğunu vurgulayarak, “Kadınların refah içinde yaşamaları için çalışıyoruz. Hepiniz bizim için değerlisiniz. Sadece bugün değil her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun” dedi.

Programa, Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra eşi Meral Bilmez, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Esiner Çetin, Van Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez’in eşi Bilgin Bekmez, Van İl Göç İdaresi Müdürü Cuma Omurca, Aile ve Sosyal Politikalar Van İl Müdürü Tarık Kuşman, kentte yaşayan göçmen  kadınlar ve çocukları katıldı.

Program, Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in Eşi Meral Bilmez ve katılımcılar tarafından göçmen kadınlara karanfil ve hediye verilmesiyle sona erdi.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van Valisi Göçmen Kadınları Ağırladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir