1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Açıldı

Van Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Açıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı Vali Mehmet Emin Bilmez ve Eşi Meral Bilmez’in kurdele kesimiyle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuarın açılışında konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van’da bu yıl açtıkları üçüncü fuar olduğunu belirterek, 12’ncisi düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarının hayırlı olmasını diledi.

Van Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Başladı

Van’ın Türkiye’de en düzenli fuarcılık yapılan kentlerin başında geldiğine dikkat çeken Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Bunda da Asya Fuarcılığın ciddi bir katkısı var. Bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum. Kentimiz bir hayvancılık merkezi, ama maalesef biz sadece canlı hayvan üretip, canlı hayvan satan bir kentiz. Oysa bizim kentimizin bugün bir kavurma markası olmalıydı. Türkiye’de en çok peynir üreten bir kentiz.

Ama maalesef Türkiye genelinde satılan bir peynir markamız yok. Bizim tarım ve hayvancılık ürünlerimizi, pazarlama tekniğiyle işleyip pazarlamamız gerekiyor. Canlı hayvan satışında elde edeceğimiz paranın çok daha üzerinde bir parayı, bir kazancı, bu hayvanımızı işleyip, mamul hale getirip, piyasaya sürdüğümüzde, kentimizin ekonomisine daha çok katkı sunacağız. Biz hem borsamızdan, hem işadamlarımızdan bu anlamda öncülük yapmalarını istiyoruz. Peynir çeşitlerini üretip, piyasaya pazarlayan işletmelere ihtiyacımız var. Bu fuar sadece Van fuarı değil, bölgesel bir fuar. Bu tür fuarlara hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen fuar, 2 Nisan Cumartesi gününe kadar açık olacak.

Fuarın açılışına yapılan fuara Van Valisi ve Van Büyük Şehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, eşi Meral Bilmez’in yanısıra İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, kamu kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Van Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuar
Van Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuar
0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir