1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van Sıfır Atık Projesi başladı

Van Sıfır Atık Projesi başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Sıfır Atık Projesi tanıtımı Van Valisi ve Van Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın katıldığı toplantıyla gerçekleştirildi.

Edremit Uygulama Otelindeki tanıtım toplantısı Van belgeseli ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Özgüven tarafından projenin içeriği ile ilgili yapılan sunum ile başladı.

VAN SIFIR ATIK PROJESİ’NDE BİR NUMARA OLACAK

Toplantıda açıklama yapan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van’ı sıfır atık konusunda Türkiye’de bir numara yapacaklarını belirterek, “Van’ın insanını, gölünü, ırmağını, dağını, taşını, ovasını, ağaçlarını kurdunu, kuşunu, börtü böceğini seveceğiz. Bunu uygulamada da göstermemiz lazım. Sıfır atık konusunda uygulama projelerini hayata geçireceğiz.

Kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle eğitim programlarını başlatıyoruz. Çevreye zarar vermemek hayat prensibimiz olmalı. Sıfır atık aslında bir çevreyi koruma bilinci, iyi bir insan olmanın gereğidir. Çevre projelerimiz kapsamında Van Gölünü temizliyoruz. 6 ilçemize katı atık toplama tesisi yapıyoruz. Büyük taşkın koruma projelerimiz var.  Bir milyon fidan yetiştiriyoruz. Tüm vatandaşlarımız ve kamu kurum ve kuruluşlarımızla çevremize sahip çıkacağız. Bu konuda duyarlı olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Vali ve protokol üyeleri çevreci çocuklarla fotoğraf çektirip fidan dağıttı.

Programa Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın yanı sıra Vali Vekili ve Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın kurum müdürleri öğrenciler, öğretmenler, imamlar katıldı.

Van Sıfır Atık Projesi
Van Sıfır Atık Projesi
0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van Sıfır Atık Projesi başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir