1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van İdlib Şehitleri ve Mazlumlar İçin Yürüdü

Van İdlib Şehitleri ve Mazlumlar İçin Yürüdü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Sivil Dayanışma İnisiyatifi (SDİ) öncülüğünde Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili
Mehmet Emin Bilmez’in de katılımıyla “İdlib Mazlumlarına Destek ve Şahadet Yürüyüşü” düzenlendi.

Cuma namazı sonrası Yukarı Norşin Camisi avlusunda bir araya gelen Vanlılar, İdlib’de gerçekleştirilen saldırıları protesto etti. Daha sonra tekbir getirerek, “şehitler ölmez, vatan bölünmez, “Katil Esad İdlib’den defol” sloganları eşliğinde Cumhuriyet Caddesi’ndeki Kent Parka kadar Türk Bayraklarıyla yürüdü. Burada Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından SDİ Dönem Sözcüsü Cevdet Arvas, İdlib’te şehit olan askerlerimize rahmet dileyerek konuşmasına başladı.

Türk askerinin İdlib’de Türkiye sınırlarını ve mazlumları koruduğuna dikkat çeken Arvas, “ Zira Suriye’de yaşanan zulümlere, yüzbinlerce sivilin zalimce katledilmesine, milyonların evinden, toprağından sürülmesine, dünya sessiz kaldı. Türkiye’nin barış ve huzur odaklı çabalarıysa, ne yazık ki, pek çok ülkede karşılık görmedi. Karşımızda, insanlıktan nasibini almamış, tüm ahlaki, insani ve dini değerleri hiçe sayan, kendi yurttaşlarını bile topraklarından eden, canlarına kasteden bir rejim bulunuyor. Suriye’yi her geçen gün daha da ağır bir yıkıma sürüklüyor. İşte rejim güçleri katil Rusya’dan aldıkları destek ile yapılan anlaşmalara uymayarak, askerlerimizi ve rejim karşıtı muhalifleri kalleşçe pusuya düşürdü” dedi.

Rejimin zulmünden kaçanların yaşam hakkını korumanın insani ve vicdani bir sorumluluk olduğunu dikkat çeken Arvas, “Dolayısıyla, masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan bu rejim ve destekçilerine karşı sessiz kalmamız beklenemez. Ülkemiz, bu acımasız saldırının sahipleri olan katil Esed rejimine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermiştir. Katil Esed ve destekçileri elbette bunun bedelini ödeyecektir. Bahar Kalkanı harekâtıyla da bu bedeli ödemeye de başlamışlardır. Umudumuz odur ki Bahar Kalkanı ümmet perspektifi ile daha da ileriye gider, mazlumları tek çatı altında buluşturur, ümmetin ve tüm mazlum halkların her türlü derdi ile dertlendiğimiz bir sürece vesile olacaktır. Buradan Ülkemiz ve tüm Müslümanların toprak bütünlüğüne kasteden odakların zalim yöneticilerine ve sözde temsilcilerine sesleniyoruz: Ülke olarak, hep birlikte mücadele etmeye, şer odaklarına karşı durmaya ve fitnelerinizle ilgili oyunlara karşı sizleri fitnelerinizde boğmaya hazırız”şeklinde konuştu.

İnsan Hakları savunucusu olarak kendisini dünyaya pazarlayan Avrupa Birliğine seslenen Arvas, “Katil bir rejimden, bombardımandan kaçarak evini, yurdunu terk etmek zorunda kalan, hayatından endişe eden ve size sığınan mültecilere gösterdiğiniz muamele insan hakları karnenizi ortaya koyuyor. Mültecilere yönelik her türlü şiddetinizi, mazlum sığınmacıların eşyaları gasp etmenizi ve onları öldürmenizi kınıyoruz. İran’a sesleniyoruz. Mezhebi politikalardan, Zalim ve Katil Esed rejimine destek vermekten vazgeçin. Ümmetin birliğine ve dirliğine katkı sunun. Emperyalist güçlere karşı ümmetin yanında durun. Unutmayalım ki kurtuluş, barış ve huzur ne ABD ne İsrail ne de Rusya’dadır” dedi.

Sivil Toplum Örgütleri olarak, ülkemizin ve İslam ümmetinin menfaatlerini her şeyin üstünde tutuğunu belirten Arvas, konuşmasını şöyle tamamlandı:

“Katil rejime ve emperyalist güçlere karşı kararlı bir şekilde mücadele eden ülkemizin, kahraman ordumuzun ve rejim karşıtı muhalif savaşçıların yanındayız. Ayrıca rejim karşıtı Muhalif unsurlar güçlendirilerek kendi halkını kendileri korumalarının önü açılmalıdır. Alınacak her kararın, atılacak her adımın arkasındayız. Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak küresel emperyalizme ve bölgedeki uşaklarına bir kez daha haykırıyoruz! Bizi bu topraklarda asla yok edemeyecek ve esaret altına alamayacaksınız. Cenabı Hak ülkemizi korusun, milletimizin birliğini ve dirliğini ümmet anlayışı ile muhafaza etsin, Ümmetin dirilişini ve zalimlere karşı onurlu bir duruşu ortaya koymamızı nasip etsin.”

Şehitler için dua edilen yürüyüşe, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra, Eşi Meral Bilmez, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, bazı siyasi parti başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van İdlib Şehitleri ve Mazlumlar İçin Yürüdü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir