1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van Gölü’nden 260 Bin Metreküp Çamur Çıkarıldı

Van Gölü’nden 260 Bin Metreküp Çamur Çıkarıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

5 Haziran Dünya Çevre Gününde, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Van Gölü’nde başlatılan dip çamuru temizlik çalışması yapıldı.

260 BİN METREKÜP ÇAMUR TEMİZLENDİ

Dünyanın en büyük sodalı gölü ve Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölünü kirlilikten kurtarmak ve gelecek nesillere daha temiz bir şekilde bırakmak için, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık bir yıl önce İskele sahilinde başlatılan balçık ve dip çamuru temizlik çalışmaları sürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının koordinasyonunda sürdürülen temizlik çalışmasında bugüne kadar yaklaşık 260 bin metreküp balçık ve dip çamuru temizliği yapıldı.

ÇAMUR TEMİZLİĞİ VAN GÖLÜ İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Dip çamuru temizliğinin yapıldığı sahile giden Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, alanı gezerek yapılan çalışmalar hakkında Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel ve daire başkanından bilgi aldı. Dip çamuru temizliğinin Van Gölü için hayati önem taşıdığını belirten Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı “ Bugün 5 Haziran Dünya Çevre günü. Büyükşehir Belediyemizin Van gölü etrafında yaptığı temizliğe de dikkat çekmek için buradayız.  Memleketi, milleti sevmek sadece insanı sevmek değildir. Memleketi sevmek dağları ile taşları ile ovalarıyla, ırmakları ve gölleri ile sevmektir. Memleketi sevmek börtüsüyle, böceğiyle kurduyla kuşuyla toprağıyla sevmektir.

Bu anlamda Van Gölü sadece Van’ın değil, Türkiye’nin değil, Dünyanın en önemli miraslarından biridir. Bunu korumak gelecek kuşaklara da daha güzel bir Van gölü bırakmak bizim için elzemdir. Van gölü sadece güzellik değil, ilimizen ekonomi, kültür ve turizmine de katkı sunan bir değerdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi himayesinde koruma çalışmaları yürütülüyor.

Ayrıca Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızda çok büyük destek veriyor. Şu ana kadar 260 bin metre küp çamur çıkartıldı. Korumak kollamak temizliğine dikkat etmek gerekli bütün imkânları kullanmak bizlerin boynunun borcudur” dedi.

BÜYÜK BİR REHABİLİTASYON MERKEZİ KURACAĞIZ

Çevrede yaşayan tüm canlılara sahip çıkılması gerektiğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, şunları söyledi:

“Çevrenin kesinlikle korunması gerektiğini düşünen bir idareciyim. Mahlukata da şefkat etmek gerekiyor. Sadece insana hizmet etmek yetmez, doğayı, doğadaki canlıları da korumalıyız. İnşallah önümüzdeki  günlerde sahipsiz hayvanlar birliği kuracağız. Gerek yabani hayvanlar, gerekse evcil hayvanların korunmasını da önemsiyoruz. Hem kanatlı, hem tırnaklı sahipsiz hayvanlar için tüm belediyelerin ortak olduğu bağımsız bir yönetiminin olduğu Türkiye’de örnek bir model olan Bakım ve Rehabilitasyon merkezi kuracağız. Böylece memleketi milleti sevdiğimizi icraatla de göstereceğiz.”

260 BİN METREKÜP ÇAMUR TEMİZLENDİ
260 BİN METREKÜP ÇAMUR TEMİZLENDİ
0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van Gölü’nden 260 Bin Metreküp Çamur Çıkarıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir