1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Vali Ozan Balcı Silajlık Mısır Hasadı Yaptı

Vali Ozan Balcı Silajlık Mısır Hasadı Yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı Van’a bağlı Gürpınar İlçesinde traktörle silajlık mısır hasadı yaptı.

Silajlık Mısır Hasadı

Vali Ozan Balcı, Gürpınar İlçesinde Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı destekli ekim yapan çiftçi Mehmet Malat’ın silajlık mısır hasadına katıldı.

Tarlada traktöre binerek silaj biçim makinesiyle hasat yapan Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı , daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

VAN’DA TARIM ADINA GÜZEL ŞEYLER YAPILIYOR

Van’da tarım adına, çiftçiler adına, üreticiler adına çok güzel işler yapıldığını belirten Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı , şunları söyledi:

“Bugün güzel bir iş için buradayız. Silajlık mısır hayvan yemi açısından çok önemli. İnşallah bu yıl 50 milyon tutarında sertifikalı tohumu çiftçilerimize dağıtıyoruz. Bununla çiftçilerimize büyük bir katkı sunacağız. Bunu çok önemsiyorum. Bildiğiniz gibi 1 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli sıfır faizli koyun projemizi başlattık.

Burada mera ıslahı yapacağız, büyükşehir belediyesi olarak veterinerlik hizmetleri vereceğiz. İnşallah iki yıl içerisinde on bin çiftçiye 100 koyundan bir milyon koyun vermeyi düşünüyoruz. Bu proje önemli. Tarımsal sulamaya çok önem veriyoruz. 15 yeni gölet yapıyoruz. Tarımsal sulamayı gerçekleştirdiğimiz anda çiftçilerimize çok büyük destek olacağız. Güzel bir projemiz daha var. Van’da meyve yetiştirilecek bütün alanları tespit ediyoruz.

Bir kısmı sonbahar, bir kısmı da ilkbaharda olmak üzere dikimleri gerçekleştireceğiz. Çiftçilerimize bağ-bahçe kuracağız. Bunu da çok önemsiyorum. Özellikle Çatak ve Bahçesaray bölgesinde büyük ceviz bahçeleri kurulacak. Bölgenin kendi cinsine, türüne, ekosistemine, tabiatına, iklimine uygun cevizciliği özel geliştireceğiz.

Yine o bölgede arıcılığı özel geliştireceğiz. Erciş’te inşallah jeotermal sondajlar yapıyoruz. Jeotermal seraları kurmayı planlıyoruz. Yine Gürpınar’da OSB besiyi kurma çalışmalarımız devam ediyor. Devletimizin, bütün imkan, kabiliyet ve potansiyelini çiftçilerimiz için kullanmaktan büyük mutluluk ve memnuniyet duyuyoruz.”

Hasat programına Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş ile vatandaşlar katıldı.

Silajlık Mısır Hasadı Programı
Silajlık Mısır Hasadı Programı
0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Vali Ozan Balcı Silajlık Mısır Hasadı Yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir