1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Vali Bilmez’den keçi çiftliğine ziyaret

Vali Bilmez’den keçi çiftliğine ziyaret

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Valiliği ve Ziraat Bankası arasında imzalanan protokol çerçevesinde “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında destek alan bir çiftçinin keçi çiftliğini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez,  Van’ın Edremit İlçesi’ne bağlı Doğanlar Mahallesindeki Hasan Seyhan’a ait çiftliği sabah saatlerinde ziyaret etti.

Projenin çiftçiye can simidi olduğunu belirten  Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, projeden yararlanmak için her hangi bir kota ve bir sınırlamanın olmadığını söyledi.
Özellikle pandemi sürecinde projeye ilginin arttığını ifade eden  Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Köyümde yaşamak için bir ‘sürü’ nedenim var projesi kapsamında Valiliğimiz ve Ziraat Bankası arasında imzalanan protokol çerçevesinde vatandaşlarımız hayvancılığı geliştirmek için ciddi bir gayret içinde. Şimdiye kadar bin 200 çiftçi projeden yararlanmak için valiliğimize müracaat etti. 900 çiftçimizin projeleri uygun görüldü. Ziraat bankasına projeleri gönderildi. Bunların hayvan alım işlerine başlandı. Şuan 16 civarında çiftimizin hayvanları teslim edildi.

130 çiftçimizin de inşallah yakında hayvanları teslim edilecek. Bu projeden yararlanmak için her hangi bir kota ve bir sınırlamamız yok. Vatandaşımız 100 bin liralık hayvan alımı için faizsiz kredi kullanmakta. İsterse 50 bin lira daha faizin büyük bir kısmını devletin karşıladığı, düşük faizli kredide kullanabilir. Bir yıl geri ödemesiz, 7 yıl içinde geri ödenecek bir kredi. Vatandaşlarımızın da bu anlamda ciddi bir ilgisi var, özellikle bu pandemi sürecinden sonra köyüne dönmek için neden arayan çiftimize bu proje can simidi oldu. İlimizde projesi kabul olan bir çiftçimiz yeni bir keçi ırkını geliştirmek için üniversitemiz ile iş birliği yaptı. Hatay keçisi ile yerli kırma keçisinden elde edildi. Hem süt verimi, hem de et verimi daha iyi durumda. Bu projede emeği olan her kurum, kuruluş ve kişiye en önemlisi bu projeye ilgi duyan Van halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Açıklamanın ardından çiftçilerle sohbet eden  Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yeni dünyaya gelmiş keçileri sevdi.

Ziyaret programında  Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat, Edremit Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş eşlik etti.

 

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Vali Bilmez’den keçi çiftliğine ziyaret
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir