1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Murat KARALOĞLU’nun Erciş’in Kurtuluş Günü Mesajı

Murat KARALOĞLU’nun Erciş’in Kurtuluş Günü Mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erciş Kaymakamı Murat KARALOĞLU’nun 1 Nisan Erciş’in Kurtuluş Günü Mesajı;

Bugün, istiklalini ve istikbalini korumak isteyen bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağını göstermiş olan ecdadımızın elde ettiği zaferin simgesi tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan Yeşil Erciş’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız.

Şehrimiz 18 Mayıs 1915’te Rus ve Ermeni işbirliği ile işgal edilmiş olup; Gencinden yaşlısına her ferdiyle esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden Erciş’li hemşehrilerimiz, Silahlı kuvvetlerimizin desteğiyle Ali İhsan Paşa komutasındaki 4. Kolorduya bağlı 5. Tümen tarafından 1 Nisan 1918’de büyük bir kahramanlık destanı yazarak Erciş’imiz bağımsızlığına kavuşmuştur.

Bilinmelidir ki geçmişten aldığımız ilhamla, milletçe şehitlerimizin ve gazilerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğu idraki içinde olarak her geçen gün aynı şuur ve inançla ülkemizi muasır medeniyet seviyesinden daha da yükseklere taşıma kararlılığı göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Erciş’li Hemşehrilerimizin 1 Nisan Kurtuluş Günü’nü tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Kurtuluş Bayramın Kutlu Olsun ERCİŞ!

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Murat KARALOĞLU’nun Erciş’in Kurtuluş Günü Mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir