1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da model uçak yapan öğrencilere Teknofest daveti

Van’da model uçak yapan öğrencilere Teknofest daveti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erciş Final Kolejinde eğitim gören Elif Ayan ve Ruken Ölmez isimli öğrenciler, insansız model uçak yaptı. 20 Dakika boyunca havada kalmayı başaran model uçak, Türkiye genelinde yankı bulunca TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından 2 kız öğrenciyi TEKNOFEST Eğitim Kampına davet etti.

Erciş Kaymakamı ve Erciş Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, insansız model uçak yapan öğrencileri ödüllendirdi.

Erciş Final Kolejinde eğitimlerine devam eden Elif Ayan ve Ruken Ölmez isimli öğrenciler, okulun Kimya Öğretmeni Kadir Karakaş gözetiminde insansız model uçak yaptı. 20 Dakika boyunca havada kalmayı başaran model uçak, Türkiye genelinde yankı bulunca TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından da kendi sosyal medya hesabından paylaşıldı. Ayrıca Bayraktar, 2 kız öğrenciyi TEKNOFEST Eğitim Kampına da davet etti.

Başarıları üzerine, Erciş Kaymakamı ve Erciş Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu da öğrencileri okullarında ziyaret etti. Öğrenciler ile bir süre sohbet ederek yaptıkları insansız model uçakları inceleyen Kaymakamımız, başarılarından dolayı öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin savunma sanayinde ve uçak sanayinde yapmış olduğu insansız hava araçları ve silahlı insansız hava araçlarıyla büyük bir teknolojik gelişme kat ettiğini ve tüm dünyanın Türkiye’ye gıptayla baktığını belirten Kaymakamımız, “Bu kapsamda, Erciş’ten böyle 2 tane mucit kızımızın çıkması bizleri çok mutlu etti. Büyüklerimizin de kızlarımıza sahip çıkarak yapılan bu çalışmaları sosyal medya hesaplarından paylaşması bizleri ayrıca gururlandırdı ve onurlandırdı. Böylesi önemli bir tasarıma imza atarak insansız model uçak yapan kızlarımızı ben tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da model uçak yapan öğrencilere Teknofest daveti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir