1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Halsizliğe ne iyi gelir? Halsizliğe iyi gelen bitkiler

Halsizliğe ne iyi gelir? Halsizliğe iyi gelen bitkiler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hemen hemen herkes halsizlik sorunuyla karşı karşıya kalmıştır. Halsizliğin bir çok nedeni vardır. Hastalıklar, uykusuzluk, ilaçlar, psikolojik rahatsızlıklar ve mevsim değişiklikleri halsizliğe neden olur.

Bu yazımızda halsizliğe iyi gelen bitkilerin neler olduğuna değineceğiz.

İşte halsizliğe iyi gelen bitkiler:

Ginseng: Çin alternatif tıbbında ginseng bitkisi, bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan bir şifalı bitkidir. Özellikle metobolizmayı kuvvetlendiren, vücuda direnç kazandıran ginseng halsizliğe iyi gelir. Ginseng aktarlarda ot olarak satıldığı gibi, eczanelerde de hap şeklinde satılmaktadır. Ginseng tabletlerini doktor kontrolünde almanız tavsiye edilir. Çünkü ginseng kilo almanıza yol açabilir.

Isırgan Otu: Isırgan otu birçok hastalığın tedavisinde kullanılan mucize bir bitkidir. Özellikle metobolizma rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan ısırgan otu halsizliğe de iyi gelen bir bitkidir. Isırgan otunu hazırlayabilmek için 1 avuç taze ısırgan otu yada 1 tatlı kaşığı kurutulmuş ısırgan otu kullanmanız yeterlidir.

Biberiye Çayı: Biberiye çayı kan dolaşımını hızlandıran bitkisel çayların arasında sayılabilecek bir çaydır. Kan dolaşımı hızlı olan kişiler halsizlik problemiyle uğraşmak zorunda kalmazlar. Bu yüzden biberiye çayı halsizliği ortadan kaldırmaya birebirdir.

Bunların dışında karahindiba, rezene ve biberiye çayı da halsizliği ortadan kaldırmaktadır.

Bu bitki çaylarından günde 2-3 fincan içtiğiniz durumda halsizlik sorununuz ortadan kalkacaktırç

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Halsizliğe ne iyi gelir? Halsizliğe iyi gelen bitkiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir