1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Eşbaşkan Şedal: Şehri Hep Birlikte İnşa Edeceğiz

Eşbaşkan Şedal: Şehri Hep Birlikte İnşa Edeceğiz

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, mahallelerde kadınlarla buluşmaya devam ediyor. Kadınların özgür olmaması halinde sorunların çözüme kavuşamayacağını vurgulayan Eşbaşkan Şedal, şehri hep birlikte inşa edeceklerini söyledi.

Van Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan çalışmaları kapsamında kadınlara özgü halk toplantıları yoğun ilgiyle sürüyor. Bu kapsamda kadın halk toplantılarının üçüncüsü Tuşba ilçesi Beyüzümü Mahallesi’nde düzenlendi. Toplantıya, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal’in yanı sıra Tuşba Belediye Eşbaşkanı Hanım Akkoş, meclis üyeleri, ilgili daire başkanları ile şube müdürleri ve çok sayıda kadın katıldı. Tuşba Belediye Eşbaşkanı Hanım Akkoş’un konuşmasının ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Şedal, mahalleli kadınlara ev sahipliğinden ötürü teşekkür etti. 

‘Kadın özgür olmazsa sorunlar çözüme kavuşmaz’

Eşbaşkanı Şedal, kadınlarla olmaktan, kadınların sorunlarıyla iç içe olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bizim fikriyatımızda kadının önemi çok büyük. Mahallenin sorunlarını biliyoruz. Yol, su, park gibi birçok temel sorunlar var. Bunların yanında en büyük sorun da kadınların özgürlüğü sorunudur. Biz kadınlar özgür olamazsak, kendimizi ifade edemezsek tüm sorunlar da buna bağlı olarak çözüme kavuşamıyor. Bu anlamda önce kadının özgür olması, kendini daha iyi ifade edebilmesini önemsiyoruz” dedi. 

‘Şehrimizi birlikte inşa edeceğiz’

Kadının, aile içerisinde, toplumda çok önemli bir yer tutmasına rağmen, bazen geri planda tutulabildiğini kaydeden Şedal, “Her şeyden önce bu sorunu çözmek de yine biz kadınlar için önemlidir. Biz de diyoruz ki; biz kadınlar varız, her zamanda var olacağız, kendi kararlarımızı da alacağız. Bu nedenle de bugün burada kadınlarlayız. Şehrimizi de hep birlikte inşa edeceğiz. Şehir hepimizindir. Bu mücadeleyi de birlikte yöneteceğiz” diye konuştu. 

Mahalleli kadınların sorun, sıkıntı ve taleplerini ilettiği toplantı, çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Eşbaşkan Şedal: Şehri Hep Birlikte İnşa Edeceğiz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir