1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Erciş’te Mehmetçik Hatıra Ormanı

Erciş’te Mehmetçik Hatıra Ormanı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Erciş 108. Topçu Alay Komutanlığı tarafından Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına, Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Hatıra Ormanı oluşturuldu.
Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü kapsamında ülkemiz genelinde olduğu gibi Erciş İlçesi’nde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında, Erciş 108. Topçu Alay Komutanlığı tarafından Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına, Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Hatıra Ormanı oluşturuldu. Hatıra ormanında Mehmetçik ile öğrenciler birlikte 1000 adet fidanı toprakla buluşturdu.
Fidan dikimi dolayısıyla 108. Alay Komutanlığında bir program düzenlendi. Programa Erciş Kaymakamı Sayın Murat KARALOĞLU, eşi Gamze KARALOĞLU,  İlçe Garnizon Komutanı Albay Melih AKDAĞ, Cumhuriyet Savcısı Kadir GÖKTAŞ, Erciş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Onur AKYÜZ, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Süleyman TRAK, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup ALHAN, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat İZGİ, davetliler ile öğretmen, öğrenci ve askeri görevliler katıldı.
Fidan Dikme Programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programda bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Murat KARALOĞLU,
“Yeşil Erciş’imizi daha da yeşil yapmak için Alay Komutanlığımızın öncülüğünde Cumhuriyetimizin 100. yılında bir araya geldik. Bugün burada diktiğimiz her fidan gelecekte bize, insanlığa bir nefes olacaktır. Bu yüzden bu tür etkinlikler Erciş Kaymakamlığı destekleriyle artarak devam edecektir. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Çevreyi korumak aklın gereğidir. Ormansız ve ağaçsız toprak, vatan değildir.’ sözünü anımsatarak, bu vatan uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Kahraman gazilerimize sağlık, esenlik temenni ediyor; hepinizi saygı, saygı ve en kalbi duygularımla selamlıyorum.” ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına, 1000 adet fidan toprakla buluşturularak Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Hatıra Ormanı oluşturuldu.
0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Erciş’te Mehmetçik Hatıra Ormanı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir