1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Erciş’te çiftçilere büyük destek

Erciş’te çiftçilere büyük destek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Erciş Pancar Kooperatifi yerleşkesinde ilçemiz çiftçilerine sertifikalı buğday ve arpa tohumu dağıtımı yapıldı.
Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen “Van Hububat Ambarı Oluyor” projesi kapsamında, Erciş Kaymakamı Murat KARALOĞLU ’nun katılımıyla, Erciş Pancar Kooperatifi yerleşkesinde Ercişli çiftçilere sertifikalı buğday ve arpa tohumu dağıtımı yapıldı.
Çiftçilerin büyük ilgi gösterdiği tohum dağıtım töreninde konuşan Erciş Kaymakamı Murat KARALOĞLU, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan BALCI’nın himayelerinde gerçekleştirilen “Van Hububat Ambarı Oluyor”  Projesi kapsamında, siz kıymetli üreticilerimize %75 hibeli tohum İlçe Tarım Müdürlüğümüz tarafından dağıtılmaktadır.
Bu vesileyle Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan BALCI ’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sadece Erciş’te değil 13 ilçemizin tüm çiftçilerine yönelik üretimi desteklemek amacıyla tüm kurumlarını seferber etmiş durumda. Bizlerin sizlerden beklediği bu tohumları toprakla buluşturmaktır. En iyi şekilde en kaliteli şekilde üretimi, verimi elde etmektir.
Bu işin amacına ulaşabilmesi için en büyük destek, katkı sizlerdendir. Tek amacımız tek isteğimiz bu ürünlerin bu tohumların toprakla buluşturulmasıdır. Ülkemize, yerelde ilçemize katma değer yaratmasıdır. Bu vesile ile hepinize tekrardan teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Allah’a emanet olun” dedi.
Van Valiliği tarafından %75 hibe destekli ‘Van Hububat Ambarı Oluyor 2 Projesi’ kapsamında şuana kadar ilçemizde 176 üreticimize 142.400 kg Buğday Tohumunun dağıtımı yapılmış olup yeni talepler alınmaya devam edilmektedir.
Şuana kadar 285 üreticiye ise 276.800 kg Arpa Tohumunun dağıtımı yapılmıştır.
Programa; Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat KARALOĞLU, Erciş Pancar Kooperatifi Başkanı Faruk ÜNAL, ilgili kurum amirleri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Erciş’te çiftçilere büyük destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir