1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Erciş OSB’nin yol ve elektrik çalışmaları tamamlandı

Erciş OSB’nin yol ve elektrik çalışmaları tamamlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erciş’e 13 milyon TL hibe ile yaptırılan Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yol ve elektrik çalışmaları tamamlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘Cazibe Merkezi Projesi’ kapsamında 13 Milyon 600 Bin TL’lik desteği ile yaptırılan Erciş OSB’nin yol ve elektrik çalışmaları tamamlandı. İçme ve kullanma suyunda da son aşamaya gelinen Erciş OSB, yatırımcılarını bekliyor.

Alanda tamamlanan çalışmaların ve gelinen son aşamanın tanıtımı için program düzenlendi. Erciş OSB alanında düzenlenen programa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M. Emin Bilmez, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, DAKA Genel Sekreteri H. İbrahim Güray, ETSO Başkanı İzzet Yağar ile ilçedeki siyasi parti temsilcileri katıldı. Alandaki incelemelerin ardından gelinen aşamayla ilgili basın açıklamaları yapıldı.

Yaptığı açıklamada Erciş Organize Sanayi Bölgesi 2 etaptan ve toplam 60 dekardan oluşan bir saha olduğu belirten Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, “Bu alanda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın ‘Cazibe Merkezi Projesi’ kapsamında yaklaşık olarak 13 Milyon 600 Bin TL’lik bir yatırım planlaması yapıldı. Şu ana kadar, ana transit dolgu inşaatı ile enerji nakil hattı inşaatı tamamlandı. İçme ve kullanma suyu da bitirilmek üzere. Burası tamamlandıktan sonra bütün yatırımcılarımızın hizmetine sunulacak. Bu projenin hayata geçirilmesinde Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, Sayın Valimize, Sayın Milletvekilimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu projenin şehrimize, Van’ımıza ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yaptığı konuşmada OSB’nin Erciş’e hayırlı olması temennisinde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M. Emin Bilmez, “Şu an 1. Etabın alt yapısı tamamıyla bitti. Artık, 27 sanayicimizin burada yatırım yapabileceği aşamaya gelindi. 1. Etap bittikten sonra inşallah 2. Etabın da alt yapısı bitirilerek birçok ilden büyük olan, çevresi açısından da cazibe merkezi olan Erciş ilçemize iyi bir OSB kazandırmış oluruz.” ifadelerinde bulundu.

Yaptığı açıklamada Ak Parti’nin 18 yıldır gerek sanayide, teknolojide, yatırımda, ulaşımda her alanda birçok hizmete imza attığını belirten Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, “Ak Parti’nin yapmış olduğu hizmetlerin bir tanesini de burasıdır. İstihdam, üretim, inşallah ihracatla birlikte Erciş’in talihi değişecek. Milletimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Erciş OSB’nin yol ve elektrik çalışmaları tamamlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir