1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Erciş Kaymakamı’nın Beraat Kandili Mesajı

Erciş Kaymakamı’nın Beraat Kandili Mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erciş Kaymakamı Murat KARALOĞLU’nun Beraat Kandili Mesajı;

Bir zorluktan kurtulmak anlamına da gelen bu geceye, kulların günahlarının affolunması ve temize çıkmaları sebebiyle “Berat”, kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de “Rahmet” adı verilmiştir. Kulluk görevini yerine getirmekte eksik ve yanlışının olduğunu hisseden nice bedenlerin Allah’a yönelerek O’nun rahmet, şefkat ve mağfiretine sığınabilecekleri, karardığını düşündükleri kalplerini tövbe istiğfarla arındırabilecekleri Berat Gecesi müstesna bir gecedir.

Bu gecenin kurtuluşumuza, manevi arınmamıza ve gönül dünyamızın temizliğine vesile olması en kalbi beklentimdir. Kırılan kalpleri onarmak, dargınlık duvarlarını yıkmak, kin, nefret ve intikam duygularını aşmak için fırsat olan bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum.

Gönüllerimizi imana kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, İslâm dünyasında başta ilk kıblemiz Mescidi Aksa’da, Peygamberler şehri Kudüs’te ve Filistin’de akmaya devam eden kanın bir an önce durması; insanlığın ortak huzurunu tehdit eden savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz milletimizin ve İslam aleminin Berat kandili mübarek olsun. Bu mübarek gecenin başta Filistin olmak üzere, tüm İslam alemine huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini, ülkemizde ve İslam coğrafyasındaki sıkıntıları ortadan kaldırmasını ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden diliyorum.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Erciş Kaymakamı’nın Beraat Kandili Mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir