1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Dünya Kahvaltı Günü Van’da kutlandı

Dünya Kahvaltı Günü Van’da kutlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez, Dünya Kahvaltı Günü’nü Van Gölü kıyısında Van Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikle kutladı.

Her yıl Haziran ayının ilk pazar günü kutlanan Dünya Kahvaltı Günü, Van’da farklı etkinliklere sahne oldu.

“dünyakahvaltıgünü hashtag”i ile sosyal medya üzerinden kahvaltı sofraları paylaşılırken, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez ise Van Gölü’nün Edremit kıyısındaki Kocaeli Parkı’nda şehit aileleri, sevgi evlerindeki çocuklar ve gazetecilerle bir araya geldi.

Van kahvaltısı sofrasının kurulduğu göl kıyısındaki bir masada eşi Meral Bilmez ile oturan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van kahvaltısının kültür ve turizm açısından önemine değinerek, “Van kahvaltısının tanıtımında herkese büyük sorumluluk düşüyor. Dünya Kahvaltı günü denilince akla ilk gelen Van kahvaltısıdır. İster Van da olsun, ister il dışında olsun Vanlı olan herkes Van kahvaltısını yaşatmaya çalışıyor. Bizler de bugün misafirlerimizle birlikte güneş kenti Van’da kahvaltımızda bir araya geldik. Bu güzel geleneğimizi devam ettirmek için büyük gayret gösteriyoruz. Vanlı hemşehrilerimizi de bu etkinliğe destek vermeye davet ediyoruz. 2014 yılında 51 bin 793 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda, dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası olarak Guinness Rekorlar kitabına girdik. Bu rekorumuz tescillendi. İnşallah yeni bir rekor için gelecek yıl pandemiden arınarak Eski Fidanlık Parkımızda Van Gölünün kıyısında binlerce vatandaşımızla kahvaltı yapacağız” dedi.

Programda Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez, şehit aileleri ve sevgi evindeki çocukların masalarını dolaşarak yakından ilgiledi.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Kahvaltı programında Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez’e Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, eşi Yaprak Çelikel, Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tarık Kuşman da eşlik etti.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Dünya Kahvaltı Günü Van’da kutlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir