1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Daha temiz bir Van için hummalı çalışma

Daha temiz bir Van için hummalı çalışma

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi, daha temiz ve yaşanabilir bir kent için 2023 yılında yoğun bir çalışma yaptı.

Daha temiz bir Van için hummalı çalışma

VAN (İGFA) – Çevre dostu belediyecilik anlayışı ile hareket eden Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği örnek projelerle, toplumun her kesiminden takdir almaya devam ediyor. Her yıl uygulamalarına yenilerini ekleyen Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı, yıl boyu birçok başarılı proje ve uygulamaya imza attı.

BİNLERCE HANENİN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANIYOR

Van Büyükşehir Belediyesi, vizyon projelerden biri olan Entegre Katı Atık Tesisi ile çöpten elektrik enerjisi üretilmeye devam ediliyor. Tesislere gelen çöpler teknolojik makinelerle ayrıştırılarak, elde edilen biyogaz, elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Yıllarca “Vahşi depolama” yapılan bölgede ise görüntü kirliliğinin önlenmesi ve çevreye yayılan kötü kokunun da giderilmesini sağlayan proje sayesinde, eski çöp alanının da üstü kapatılarak rehabilite edildi. Yüzlerce personelin çalıştığı tesiste binlerce hanenin elektrik ihtiyacı karşılanıyor.

AKTARMA İSTASYONLARI TAM KAPASİTE ÇALIŞIYOR

Çevreye büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, aktarma istasyonlarıyla ilçelerdeki çöp sorunu da ortadan kaldırdı. Van merkezde yapılan Entegre Katı Atık Tesisi’ne bağlantılı olarak üç bölgeye kurulan çöp aktarma istasyonları tam kapasite çalışıyor. Muradiye, Erciş ve Çaldıran, ilçelerinin çöplerinin toplandığı Karahan Katı Atık Aktarma İstasyonunu, Özalp ve Saray ilçelerine ait Mollahasan Katı Atık Aktarma İstasyonu, Çatak, Gürpınar ve Gevaş ilçelerinin Gölkaşı Katı Atık Aktarma İstasyonunda günlük tonlarca çöp toplanıyor. Çöpler katı atık tesisine getirilerek teknolojik makinelerle ayrıştırılıyor.

VAN GÖLÜ, BÜYÜKŞEHİR İLE HAYAT BULUYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ‘Van Gölü’nü Koruma Eylem Planı’ çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi’nin Van Gölü’nün temizlenmesine yönelik başlattığı çalışmalar hızla devam ediyor.

Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’nü kirlilikten arındırmak için başlayan 1’inci etap dip çamuru ve balçık temizliği çalışması tamamlanırken, 2’nci ve 3’üncü etaplarda ise çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonunda uzun süredir titizlikle sürdürülen çalışmalarda bugüne kadar yaklaşık olarak 1 milyon 515 bin metreküp balçık ve dip çamuru çıkarıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Daha temiz bir Van için hummalı çalışma
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir