1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Çaldıran’da yaban hayatı unutulmadı.

Çaldıran’da yaban hayatı unutulmadı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çaldıran’da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları yaban hayvanlarının da yiyecek bulmasını güçleştirdi. Yaban hayatına yönelik her yıl düzenli aralıklarla uygulanan yemleme faaliyeti bu yıl da Kaymakam Hasan Türker’in katılımıyla gerçekleşti.

Kar yağışı,soğuk ve sert doğa şartları dolayısıyla yabani hayvanlara yeşillik, buğday ve ekmek gibi yiyecekler bırakıldı.

​Yemlerin bırakıldığı karla kaplı araziden kalabalığın ayrılmasından bir müddet sonra yaban hayvanlarının karınlarını doyurmak için geldikleri gözlendi.

Çaldıran Kaymakamı Hasan Hüsnü TÜRKER, ÇaldıranBelediye Başkanı sayın Şefik ENSARİ, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa ŞENTÜRK, Çaldıranİlçe Jandarma Komutanı Ömer Bumin SARI, Çaldıran İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Ozan ATEŞ, Çaldıran İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammed ÇAĞLAR, Doğa Koruma ve Milli Parklar Merkez İl Şube Müdürü Yunus BAKICI, Çaldıran ilçe emniyet ve jandarma birimlerindeki HAYDİ personelleri ve Doğa koruma ve Milli Parklar görevlileri; Çaldıran İlçesi’nde yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının beslenmesi ve korunması için Sellik Mahallesi sazlık alanı ile Kaz Gölü civarında doğaya yem bırakma programına katıldı.

Çaldıran Kaymakamı Hasan Hüsnü TÜRKER yaptığı açıklamada;

“​Amacımızın zor ve çetin doğa şartlarında yabani hayvanları yemleme ile yiyecek ve yemek bulmakta zorlanan yabani hayvanları beslemek, soğuğa karşı korumak, insanlarımızın farkındalığını artırmak ve bu etkinliği rutin hale getirmektir”. Dedi

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Çaldıran’da yaban hayatı unutulmadı.
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir