1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Büyük Önder Atatürk Van’da Törenlerle Anıldı

Büyük Önder Atatürk Van’da Törenlerle Anıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82’inci yıl dönümünde Van’da törenlerle anıldı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı önündeki törende Atatürk Anıtı’naValilik ve Büyükşehir Belediyesi çelengini, Van Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu ise Garnizon Komutanlığı çelengini sundu.

Saatlerin 09.05’i gösterdiği sırada sirenlerin çalmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okunup daha sonra bayraklar yarıya indirildi.

Anma töreninde, günün anlam ve önemini Öğretmen Murat Demir duygulu bir konuşmayla anlattı. Ardından Hilmi Irak Ortaokulu Öğrencisi Muhammet Kapar şiir okudu.

Törene, Vali Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra, Vali Yardımcıları, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve gaziler katıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Büyük Önder Atatürk Van’da Törenlerle Anıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir