1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Akademi Van Başladı

Akademi Van Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı’nın himayelerinde 12 Ekim 2022, 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında uygulanacak Akademi Van Projesi başladı.

Edremit Uygulama Otelinde başlayan proje kapsamında ünlü ressam, şair, yazar ve sanatçılar Vanlı gençlerle buluşacak. Edebiyat, Güzel Sanatlar, Sinema mektebinin yanı sıra her ay medeniyet söyleşileri gerçekleştirilecek.

Akademi Van İlk Gün Söyleşileri

Akademi Van Projesi’nin açılışının ilk gününde ünlü Şair Nurullah Genç Medeniyetler Söyleşisi ile Vanlılarla bir araya geldi.

KÜLTÜR SANAT ALANINDA GENÇLERİMİZİ YETİŞTİRECEĞİZ

Açılışta konuşma yapan Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı, projenin Van’a hayırlı olmasını dileyerek, “Bilimi, bilgiyi, kültürü, sanatı destekleyen, onlarla uğraşan gençleri seven bir vali olarak gençlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duydum. Akademi Van kapsamında lisede okuyan 200 istekli, arzulu, yetenekli gencimiz ile  yine 200 üniversite öğrencimize şiir öykü, roman, deneme biyografi yazma ile karikatür, resim, fotoğraf sanatı, sinema gibi alanlarda yetiştirilecek. Ayda bir medeniyet buluşmaları yapacağız” dedi.

NİTELİKLİ BİLGİ OKUMA VE SANATLA OLUR

Çağımızda nitelikli kültür ve bilgiye  sahip olmanın önemine dikkat çeken Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı, şunları söyledi:

“Nitelikli bilgi de yazmayla, çizmeyle, kitap okumayla, sanatla uğraşmayla olur. Bizim amacımız gençlerin yolunu açmak, onların hayallerini gerçekleştirmelerine katkı sağlamak. Devletin, milletin imkanlarını kullanarak yapıyoruz. Çünkü devlet demek, millet demek, milletin kendisi demek. Bilim, kültür, sanat adına gençlere büyük destek veriyoruz.

Vermeye de devam edeceğiz. Bu etkinlikler 8 ay boyunca devam edecek. Şiirde, romanda, öyküde karikatürde, resimde ve diğer alanlarda önemli başarılar elde edeceğinize inanıyorum.”

Açılış programına Van Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve ilgili kurum amirleri öğrenciler katıldı.

Akademi Van
Akademi Van

Tarafsız haber sitesi Van Haber

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Akademi Van Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir