1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van Kahramanmaraş Depremi İçin Seferber Oldu

Van Kahramanmaraş Depremi İçin Seferber Oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ın Pazarcık merkezli 7,7 ve Elbistan ilçesi merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı İçişleri Bakanlığınca depremden etkilenen Malatya’ya, görevlendirilirken, Van deprem bölgesindeki yaraların sarılması için seferber oldu.

Depremin hemen ardından AFAD’da kurulan koordinasyon merkezinde gelişmeler anlık takip edilirken, Van’dan resmî kurumlar, STK ve AFAD gönüllülerinden gönderilen araç, personel ve malzeme sevkiyatı aralıksız devam ediyor.

Van Kahramanmaraş Depremi İçin Seferber Oldu

Van AFAD Lojistik Deposundan Malatya iline 994 adet çadır, 4420 battaniye, 3600 adet yatak, 6750 adet çarşaf ve yatak seti sevk edilmiştir. Van Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve diğer kurumlarımızdan 93 kamyon, 7 loder, 11 ekskavatör, 6 Otobüs, 66 pick-up, 40 Minibüs, 1 itfaiye Aracı, 3 JCB kepçe, 22 çekici tır ve 9 vinçten oluşan 258 iş makinası, 181 hizmet aracı olmak üzere toplam 424 araç, 11 jeneratör ve 79 adet hiltiden oluşan toplam 90 adet teknik malzeme Malatya iline ulaştırılmıştır.

Van İli ve ilçelerinden 92 kamyon, 34 tır, 2 minibüs olmak üzere toplam 128 araçlık muhtelif gıda, giyim, battaniye, nevresim takımı ve temizlik malzemesi Malatya iline gönderilmiş, 51 araç Malatya iline ulaşmış olup diğer araçlar seyir halindedir.

Van Büyükşehir Belediyesi’nden 469, Resmî kurum ve STK’lardan 925, olmak üzere toplam 1394 gönüllü personel ve korucu yerel destek ekibinden 999 Güvenlik Korucusu, 251 rütbeli personel Malatya’ya ulaşmıştır.

Van’dan Malatya iline görevli personel, iş makinesi, ekipman ve personel sevkiyatı da devam edecek. Ayrıca deprem bölgesinden Van’a gelen vatandaşlara da her türlü destek ve barınma imkanı sağlanıyor.

Van Kahramanmaraş Depremi İçin Seferber Oldu
Van Kahramanmaraş Depremi İçin Seferber Oldu
0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van Kahramanmaraş Depremi İçin Seferber Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir