1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da güvenlik toplantısı

Van’da güvenlik toplantısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla Van’da güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı için Bakan Yardımcıları Mehmet Ersoy, İsmail Çataklı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve beraberindeki heyet ile Van’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Ferit Melen Havalimanında Vali Ozan Balcı, Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, , Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, , Ak Parti Van Milletvekili İrfan Kartal ve il protokolü karşıladı.

Bakan Soylu, ilk olarak Van Valiliğini ziyaret ederek şeref defterini imzaladı.

Sabah saatlerinde yapılan sahte içki operasyonu ile ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, “Ekiplerimiz sabahtan itibaren yapılan operasyonlarda 70’in üzerinde gözaltı yaptı. Güvenlik güçlerimiz yaptıkları operasyonlarla büyük bir mücadeleyi sürdüreceklerdir. Etil ve metil alkolü hem kimyasal hem aromalar katarak damıtarak şişeleme yapıyorlar. Bunları dezenfektan ve temizleyici etiketi ve şişesi ile birlikte kargo yoluyla adreslere ulaştırıyorlar” dedi.

Bakan Soylu, daha sonra Ağrı, Hakkari, Şırnak ve Van valileri, jandarma komutanları, emniyet müdürlerinin katıldığı güvenlik toplantısına başkanlık etti.

Toplantı öncesi konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplantıda alınacak kararların ülkemiz, milletimiz, geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

TERÖRLE MÜCADELEDE BÜYÜK BAŞARI

Bakan Soylu, “Geçen hafta Mardin’de, Diyarbakır’la birlikte toplantıdaydık. Bugün de burada toplantıdayız. Bu güvenlik toplantısının asıl mahiyeti şu. Çok üst sayılarda olan terör mensupları Türkiye sınırları içerisinde 120’nin altına düştü. Sonbahar, kış operasyonlarında nasıl bir tutum ortaya koyacağız, neler gerçekleştireceğiz, şehirlerde ne yapabiliriz bunları hep beraber istişare edeceğiz. Şöyle bir tabloyu söyleyebilirim. Terör örgütü sınıra sıkıştırıldı. Terörle mücadele tarihimizde böyle bir tabloyla ilk kez karşılaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.

TÜM BİRİMLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM

Terörle mücadelede 2022 yılında yapılan çalışmalardan dolayı tüm birimleri tebrik eden Bakan Soylu, “Hem güvenlik güçlerimizi, hem valilerimizi bütün arkadaşları tebrik ediyorum. Kaymakamlarımız istihbarat birimlerimizin tamamını tebrik ediyorum. Bugün  Hakkari’de Kazan Vadisi’nde, Çukurca’da çok önemli bir cephanelik ele geçti.

Bu sahada olmanın, istihbaratın, arkadaşlarımızın cesaretinin ve güvenlik güçlerimizin fedakarlığının bir sonucudur. Bu kadar cephanenin olduğu bir depoya bir bekçide bulunmaz mı? Yani terör örgütünün karşı karşıya kaldığı durumu ifade etmek için söylüyorum. Yani terör örgütü bir iflas durumuyla karşı karşıyadır. Kimse terör örgütünden bir medet ummasın. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve tüm güvenlik güçlerimizin sınır ve sınır ötesi yaptığı operasyonlarla birlikte canlarına okunmaktadır, okunacaktır. Bir tek çareleri vardır. Teslim olmaları lazım.

Yani devletimizin adaletine güvenmeleri gerekir. Sadece bu yıl 725 mağara ve sığınak, içerisinde yiyecek, giyecek malzemeleri ve silah, mühimmat ele geçirildi. Yine bu yıl ikna çalışmaları kapsamında toplam 83 örgüt mensubu ikna edildi. Yine örgüt, tarihinin en düşük katılımıyla karşı karşıya. Bir yılda 5558 kişinin katıldığı terör örgütüne, 35 kişi katılmış. Yine örgütün en önemli finans kaynaklarından birisi uyuşturucudan kaynaklı narko terör operasyonlarımız da devam ediyor.” Dedi.

SINIR DUVARINI TAMAMLAYACAĞIZ

Türkiye’nin sınırlarına duvar örüldüğünü dile getiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Duvarın 1055 kilometresi tamamlandı. 126 kilometresi devam ediyor. 135 kilometresi de ihale aşamasında. Allah nasip ederse biz Cumhuriyetimizin birinci asrı bitmeden yani 29 Ekim 2023’ten önce güvenlik duvarımızı bitireceğiz. Şu ana kadar 988 kilometrelik aydınlatma sisteminin 948 kilometresini tamamladık. Aynı zamanda 341 adet elektro optik kuleleri tamamladık. Bu neyi sağlayacak? Biraz önce söylediğim gibi hem terörist hemde mühimmat aktarmalarını önleyecek. Organize kaçakçılığı engelleyecek, uyuşturucu aktarımını engelleyecek. En önemli meselelerden bir tanesi göçmen kaçakçılığını engelleyecek. Yaptığımız çalışmalarla göçmen geçişi büyük oranda azaldı. Doğudaki göçmen baskısı azaldı.” Şeklinde konuştu.

Van’da yapılan çalışmalar ve alınan güvenlik tedbirleriyle asayişin çok iyi seviyelere çıktığını vurgulayan ve güvenlik güçlerini tebrik eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplantıya basına kapalı devam etti.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da güvenlik toplantısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir