1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da Tarım ve Hayvancılığa büyük destek

Van’da Tarım ve Hayvancılığa büyük destek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Ozan Balcı başkanlığında Valilikte yapılan toplantıda Van’da  tarım ve hayvancılığı için müjde niteliğinde kararlar alındı. Vanlı çiftçilere, tarım ve hayvancılık alanında büyük destekler verilecek.

Van’da Tarım ve Hayvancılığa büyük destek

Toplantıda küçükbaş hayvan varlığı açısından Türkiye’nin önemli illerinden olan Van için önemli kararlar alındığını belirten Vali Ozan Balcı, “Van’da yaklaşık üç milyon koyunumuz var. Türkiye meralarının yüzde 10’u ilimizde. 1 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli sıfır faizli, her kişiye yüz koyun olmak kaydıyla bir yılda on bin aileye bir milyon koyun vereceğiz.

Hedefimiz beş yılda beş milyon koyunu çiftçimize vermek. Koyunculukla ilgili büyük çaba gösteriyoruz. Büyükşehir Belediyemizde veterinerlik hizmeti verecek. Beraberinde TARSİM Hayvan Sigortası’yla birlikte erken dişi kuzu kesiminin engellenmesi ve erkek kuzu kesiminin garanti altına alınması gibi komple entegre bir proje olacak. Çiftçiye, üreticiye, üretime dost bir Vali olarak bu proje Van’ımızın ekonomisine, tarımına, çiftçisine büyük destek sunacak” dedi.

İlimizde meyve yetiştirilebilecek tüm alanların meyveyle donatılacağını ifade eden Vali Ozan Balcı, kaba yem bitkisi ve sertifikalı buğday-arpa üretimine de tam destek sunulacağını dile getirdi.

Vali Ozan Balcı, ayrıca Bahçesaray ve Çatak ilçelerinde ceviz yetiştiriciliği ve arıcılığa özel destek verileceğini belirtti.

Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Van'da Tarım ve Hayvancılığa büyük destek
Van’da Tarım ve Hayvancılığa büyük destek

 

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da Tarım ve Hayvancılığa büyük destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir