1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Dünya Van Kahvaltısı Etkinliği

Dünya Van Kahvaltısı Etkinliği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı Dünya Van Kahvaltısı Günü dolayısıyla Van Kalesinde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Rekorunun 8 yıl önce 51 bin 793 kişinin katılımıyla kırıldığı Van’da “Dünya Kahvaltı Günü” etkinliği, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından Van Kalesi Van evleri önünde düzenlendi.

VAN’A ÖZGÜ KAHVALTILIKLAR İKRAM EDİLDİ

Etkinliğe katılanlara Van’ın meşhur otlu peyniri, Van’a özgü murtuğa, kavut, kavurmalı yumurta, cacık, süt kaymağı ve kara kovan balı ikram edildi.

VAN KAHVALTISI KÜLTÜREL BİR MİRASTIR

Vatandaşların ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Van’ın doğası, tarihi ve kültürüyle Türkiye’nin incisi olduğunu söyledi. Kentin bünyesinde büyük bir potansiyel ve zenginlik barındırdığını belirten Balcı, “Doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle, çalışkan insanları ile Van Türkiye’nin incisidir.

Türkiye için bir kıymettir, değerdir. Büyük bir potansiyel ve zenginlik barındırmaktadır. Kahvaltı da bu zenginliğin bir yansımasıdır. Kahvaltı dediğimiz insan aklının, emeğinin, insanın hayatının yansımasıdır. Dolaysıyla kahvaltı bir kültürel üründür. Kahvaltıda elde edilen ürünlerde bir alın teli vardır. Emek vardır. Yüzlerce yıllık birikim vardır. Kafalardaki evreni hayatı insanı yorumlama Van kahvaltısı olarak şekillenmiştir dolayısıyla Van kahvaltısı önemli bir kültürel unsurdur.” Dedi.

DÜNYADA BİR PAZAR, BİRDE DÜNYA VAN KAHVALTISI VARDIR

Van’ın güzelliklerinin görülmeye değer olduğuna dikkat çeken Vali Dr. Ozan Balcı konuşmasını şöyle sürdürü:

“Dünyada iki tür kahvaltı vardır deniliyor. Biri pazar kahvaltısı, diğeri de Van kahvaltısı. Tüm misafirlerimizi sadece Van kahvaltısı için değil, Van’ın güzelliklerini, zenginliklerini ve bu zenginlikleri taşıyan Vanlı hemşerilerimizin misafirperverliğine davet ediyorum. Vanlılar misafirlerini misafir etmez, ağırlarlar. Kalpleriyle yürekleriyle ağırlarlar. Misafirlerimizin gezdiklerinde gördüklerinde büyük mutluluk duyacaklarını inanıyorum. Akıllarında, gönüllerinde güzel izler bırakarak ayrılacaklardır. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Van TSO Başkanı Necdet Takva ise, 2014 yılında 51 bin 793 kişinin katılımıyla düzenlenen etkinliğin en kalabalık katılımlı kahvaltı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na kaydedilmesi üzerine 2020’den bu yana haziran ayının ilk pazarının “Dünya Kahvaltı Günü” olarak kutlanmaya başlandığını anlattı.

Etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uludağ ve kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Dünya Van Kahvaltısı Etkinliği
Dünya Van Kahvaltısı Etkinliği
0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Dünya Van Kahvaltısı Etkinliği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir