1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Onuncu İnci Kefali Festivali Başladı

Onuncu İnci Kefali Festivali Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Onuncu İnci Kefali Festivali Başladı düzenlenen törenle başladı.

İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali’nin 10’uncusu Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı’nın katıldığı törenle start aldı.

Van’ın endemik türü olan inci kefalinin neslinin korunması için farkındalık oluşturmak adına düzenlenen festival, balıkların uçarak üreme göçü yaptığı Erciş ilçesinin Deliçay üzerindeki balık bendinde başladı.

Onuncu İnci Kefali Festivali
Onuncu İnci Kefali Festivali

Onuncu İnci Kefali Festivali

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı, Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Doğa Gözcüleri Derneği ile Erciş Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen festival 3 gün sürecek.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği festival saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından halk oyunları gösterisiyle devam etti.

İNCİ KEFALİNİ KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Festivalin açılışında konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, İnci Kefalinin sadece Van’ın, Türkiye’nin değil dünyanın önemli bir değeri olduğunu söyledi. İnci Kefalini daha sıkı tedbirlerle korumaya devam edeceklerine dikkat çeken Vali Dr. Ozan Balcı, “İnci kefalinin göçü dolayısıyla düzenlenen festivalde bulunmaktan büyük mutluluk duydum. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

İnci kefalini koruyoruz ve korumaya da devam edeceğiz. Bu anlamda tedbirlerimizi daha çok artıracağız. İnci kefali insanları bir araya getiren bir değerdir. İnci kefali çevreyi koruma bilinci açısından çok önemlidir. İnşallah devletimizin tüm imkanlarını çevrenin korunmasına, inci kefalinin korunmasına, ekonomik değerinin daha çok attırılıp, vatandaşımızın istifadesine sunmasına kullanacağız” dedi.

Erciş Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu ise festivali tekrar düzenlenmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bugün festivalin startını vermiş bulunmaktayız. Erciş’imiz bu coşkuyu 10’uncu kez yaşıyor. Her rengin buluştuğu halaylarımızla, Anadolu sofrasından damıtılan sesleriyle, ulusal ve yerel sanatçılarımızla, şairlerimizle, sergi, tiyatrolarımızla sizleri yeni bir festivalle buluşturmaktan kıvanç duymaktayım” şeklinde konuştu.

Balığın Türkiye’nin incisi olduğunu dile getiren Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay da, “İnci kefali bölgeye ekonomik olarak katkı sağlıyor. Biz Ankara olarak bunun bilincindeyiz. Balığın korunması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Koruma çalışmalarından çok halkın bu balığı benimsemesi ve bunu bir festivale dönüştürmüş olması çok önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından festival, yöresel türküler ve çocukların gösterileriyle devam etti.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, daha sonra festival kapsamında açılan stantları dolaşıp festivale katılan vatandaşlarla hasbihal etti.

Festivalin açılış programına Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Onuncu İnci Kefali Festivali Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir