1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van Semaları Yamaç Paraşütleriyle Rengarenk

Van Semaları Yamaç Paraşütleriyle Rengarenk

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da 2 gündür devam eden ve Van semalarını rengarenk paraşütleriyle süsleyen sporcuların yarıştığı Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası tamamlandı.

Van Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Hava Sporları Federasyonu ile Van Sportif Kulübü’nün işbirliğiyle düzenlenen şampiyonaya, 18 ilden 53 yarışmacı katıldı.

Van Semalarında Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası yapıldı

Şampiyonanın son gününde, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı ödül törenine katılarak Tuşba İlçesinin Van Gölü kıyısındaki Ayanis mahallesi yamaçlarından paraşütle havalanan sporcuları izledi.

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı yarışmada, sporcularla yakından ilgilenen Vali Dr. Ozan Balcı, 4 kategoride birinci olan üniversite öğrencisi Kübra Zengin ve yamaç paraşütü ile ilgilenen ailesiyle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törende gazetecilere açıklama yapan Vali Dr. Ozan Balcı, Spora ve sporcuya çok önem verdiğini söyledi.

Organizasyonun Van’ın kültürüne, turizmine ve sportif faaliyetlerine büyük katkı sunduğunu ifade eden Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, şunları kaydetti:

“Yurdumuzun değişik yörelerinden buraya gelen sporcularımız hoşça vakit geçirdikleri gibi, ilimize pozitif bir hava kattılar. Bu organizasyona katkı sunan herkesi tebrik ediyorum. Sporu önemsiyorum. Spora küçükken başlamak lazım. Bunu Van’da gerçekleştireceğiz. Her çocuk bir spor dalıyla ya uğraşmalı, ya da bir spor dalının iyi bir izleyicisi olmalı. Sporu bir yaşam tarzı haline getirmemiz lazım. Bunu planlıyoruz. Sporun, zihinsel, bedensel ve ruhsal anlamda çok büyük bir katkısı var.

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak sporu destekleyeceğiz. Beden eğitimi öğretmenlerimiz, antrenörlerimiz, spor adamlarımızla spor alt yapısına çok büyük katkı sağlamayı planlıyoruz. Gençlik merkezlerinden yüzme havuzlarına, kapalı spor salonlarından voleybol, basketbol sahalarına kadar birçok alanda spor altyapısını güçlendireceğiz. Amatör sporculara malzeme desteği sunarak onları motive edeceğiz. Ulusal, uluslararası ve bölgesel çaptaki spor etkinliklerine de katkılarımız olacak”. Dedi

Daha sonra dereceye giren sporculara Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı madalya ve kupalarını vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı’ya organizasyona verdiği destekten dolayı plaket takdimi yapıldı.

Törene Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ile Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Van Semaları Yamaç Paraşütleriyle Rengarenk
Van Semaları Yamaç Paraşütleriyle Rengarenk
0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van Semaları Yamaç Paraşütleriyle Rengarenk
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir