1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van Halk Kütüphanesi Kapılarını Açtı

Van Halk Kütüphanesi Kapılarını Açtı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van eski sanat okulu yaklaşık 2 yıl süren restorasyon ve güçlendirme çalışması sonrasında Van Halk Kütüphanesi olarak hizmete açıldı.

Yaklaşık 2 yıldır güçlendirilmesi ve restorasyonu yapılan eski sanat okulu kütüphane olarak kapılarını okuyucularına açtı. Çevre düzenlemesi tamamlanmasının ardından kütüphane resmi olarak faaliyete girecek.

Okuyucuların kütüphaneye kabul edilmesinin ilk gününde Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, beraberindeki il protokolü ile kütüphaneyi ziyaret etti.

Kütüphanede incelemelerde bulunan Vali Mehmet Emin Bilmez, Kütüphane Müdürü Aysun Dinçer’den bilgi aldı.

Van Halk Kütüphanesi
Van Halk Kütüphanesi

Van Valisi Bilmez Van Halk Kütüphanesi Açılış Konuşması

Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yapılan çalışmalar sonrası çok güzel bir kütüphanenin Van’a kazandırıldığını belirterek, “Eski sanat okulumuz 2 yıllık bir çalışma ve restorasyon sonrası şirin bir kütüphaneye dönüştü. Vatandaşlarımız, gençlerimiz, öğrencilerimiz, ders çalışmak, ödünç kitap almak ve süreli yayınları takip edebilirler. Kültür Bakanlığı, Kütüphane Müdürlüğü, Van Büyükşehir Belediyesi ve DAKA çok güzel bir ortam hazırlamışlar. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Kültür Bakanlığı bize her türlü desteği verdi. Çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra resmi olarak açılışını yapacağız. Kütüphanemiz sabah 08.00 ile akşam 19.00 arası açık olacak” dedi.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile kütüphaneyi Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Ak Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, Van Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat, Van Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Van İl Kültür Müdürü Erol Uslu, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray da gezdi.

 

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van Halk Kütüphanesi Kapılarını Açtı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir