1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da 24 Kasım Öğretmenler Günü töreni

Van’da 24 Kasım Öğretmenler Günü töreni

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumuyla başladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla sabah saatlerinde Van Valiği önündeki Atatürk Anıtı’na Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumu sonrası devlet tiyatrosu salonunda, Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile eşi Meral Bilmez ve il protokolünün de katılımıyla kutlama programı gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması sonrası, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle süren program, aday öğretmen ve emekli olan öğretmenin konuşmasıyla devam etti.

Programda konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kentteki bin 553 okulda 20 bin civarında öğretmenin görev yaptığını söyledi.

Bazı öğretmenlerin bu yıl göreve başladığını belirten Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, şunları kaydetti:

“Bugün devlet memurluğunun gerektirdiği yemin töreni yapacak yeni atanan öğretmen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah bugün emekli olan öğretmenlerimiz gibi bir gün onlarda böyle bir törenle emekliliği kutlama şansını bulacaklar. Öğretmenliğin emekliliği yoktur. Öğretmen sadece ders anlatan değildir. Öğretmen yaşam biçimiyle ders verendir. Öğretmen rol modelidir. Hasta yatağında da ders verendir, sokakta da yaşamı ile ders verendir. Onun için öğretmenler toplumu yoğuran, şekillendiren, geleceği planlayan birer mimardır. ”

Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ise kurum binasının girişine terör şehidi ve Erciş’teki depremde vefat etmiş 75 öğretmenin resimlerinin olduğu bir bölüm yaptırdıklarını ifade etti.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez  ve eşi Meral Bilmez’in emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerini takdimi sonrası aday öğretmenlerin yemin töreni yapıldı.

İpekyolu Selahaddin Eyyubi Lisesi’nin tiyatro gösterisi ile fotoğraf sergisinin ardından sona eren 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına, Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez’in yanı sıra Van Vali Yardımcıları Furkan Duman, Ömer Faruk Canpolat, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Edremit Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez ile öğretmenler katıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da 24 Kasım Öğretmenler Günü töreni
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir