1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Erciş’de “Yunus’un İzinden” Konseri

Erciş’de “Yunus’un İzinden” Konseri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erciş Kaymakamlığı’nın katkılarıyla Müzisyen Sedat Anar tarafından ilçemizde “Yunus’un İzinden Konseri” gerçekleştirildi.

Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındı. 30 Ocak 2021 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Genelge ile 2021 yılı Cumhurbaşkanlığı tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edildi. Bu kapsamda “Dünya Dili Türkçe” adıyla yurt içinde ve dışında etkinlikler düzenlenmesine karar verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen etkinlikler kapsamında ilçemizde Müzisyen Sedat Anar tarafından “Yunus’un İzinden Konseri” gerçekleştirildi. Atakan Çelik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Erciş Kaymakamı ve Erciş Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, Erciş İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan, Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Şahin, ilçemizdeki kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Erciş’de “Yunus’un İzinden” Konseri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir