1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van YYÜ tıp bilimleri ve dekanlık binası temeli atıldı

Van YYÜ tıp bilimleri ve dekanlık binası temeli atıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri ve Dekanlık Binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene, Van Valisi ve Van Büyük Şehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan,  Van YYÜ Hastanesi Başhekimi Ümit Haluk İliklerden ile akademisyenler katıldı.

Törende konuşan Van Valisi ve Van Büyük Şehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van YYÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin uzun bir süredir özlem duyduğu eğitim binasına kavuşacağını söyledi.

Üniversite hastanesinin Van ve çevre illere hizmet verdiğini vurgulayan Vali Bilmez, “Üniversite hastanemiz, iyi bir akademik kadrosu olan ve sadece Van’a değil, bölgeye hizmet eden bir sağlık kuruluşudur. Ancak maalesef öğrencilerimizin eğitim gördüğü ortam, hastaneye uzaklığı ve sınıfların yapılış biçimi ciddi bir eksiklikti. Hamdolsun bu eksiklik gideriliyor. Binamızın temeli atılıyor. Mimari açıdan da güzel bir bina olacaktır. Binayı kentimize kazandırmada emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Yeni binanın Tıp Fakültesi çalışmalarını rahatlatacağını dile getiren AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Van’daki hastanelerin bütün bölgeye hitap ettiğini hatırlatarak, projenin hayırlı olmasını diledi.

Temeli atılan binanın hayırlı olmasını ifade eden AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas da Van YYÜ’nün tarihi serüvenini anlatarak, üniversitenin bölgeye katkısının büyük olduğunu kaydetti.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin de konuşma yaptığı tören, İl Müftüsü Ömer Keskin okuduğu dua, kurban kesimiyle devam etti.

Tören, Vali Mehmet Emin Bilmez ve beraberindeki protokol üyelerinin butona basarak, temele ilk harcı dökmesiyle son buldu.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van YYÜ tıp bilimleri ve dekanlık binası temeli atıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir