1. Haberler
  2. Van Haber
  3. DAKA 2021 CMDP Destek Alan Projeleri tanıttı

DAKA 2021 CMDP Destek Alan Projeleri tanıttı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından koordine edilen 2021 Yılı Cazibe Merkezleri Destekleme Programı Van uygulaması kapsamında destek alan projeler tanıtıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen TRB 2 bölgesinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından koordine edilen 2021 Yılı Cazibe Merkezleri Destekleme Programı Van uygulaması kapsamında destek alan projeler tanıtıldı.

2021 yılında destek almaya hak kazanmış Eski Van Şehrinin Canlandırılması 1. etap, Özalp Halk Pazarı Esnaf Sitesi Yapımı ve Park Altı Dükkânların Ekonomiye Kazandırılması, Van Bedesten Çarşısı Yapımı ve Tarihi Tekel Binasının Turizme Kazandırılması projelerin detayları anlatıldı.

Toplantıya VVan Valisi ve Van Büyük Şehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ve Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Özalp Kaymakamı Abdulkadir Çelik, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray katıldı.

Vali Bilmez, ülkenin birçok bölgesinde meydana gelen yangınlarda hayatını kaybedenlere rahmet dileyip, yangınların bir an önce kontrol altına alınması temennisinde bulundu.

Detaylı bir çalışma sonucunda oluşturulan projelerin merkezde değerlendirildiğini ve 3 projenin de kabul edildiğini ifade eden Vali Bilmez, “Bu projelerden biri Eski Van şehrinin ayağa kaldırılmasına ilişkin birinci etap çalışmasıdır ve bu proje bizim için çok önemlidir. Özalp ilçemizde geçen sene yanan bir halk pazarımızın yeniden yapılması için oluşturulan projemiz de kabul görüldü. Diğer bir projemiz de Tekel binasının kültür evi olarak kullanılmak üzere onarımı yapılmaktadır. Kültür merkezini destekleyecek şekilde bedesten çarşısı projemiz vardı. Bu projemizin de yüzde 50’si karşılandı. 3 projenin geçmesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Projelerle birlikte Van ilinin yüz yıl öncesini ifade eden anıların yeniden canlandırılacağını dile getiren Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, projelerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Ülkede baş gösteren yangın felaketinden dolayı ölenlere rahmet, yakınlarına da acil şifalar dileyen AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas da, cazibe merkezi kapsamında kabul görülen ve Van için öneme sahip olan projelerin hayırlı olmasını diledi.

Toplantı, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray’ın Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Van ilinde tamamlanan, uygulama süreci devam eden ve 2021 yılında destek almaya hak kazanan projelerin sunumlarını gerçekleştirmesiyle son buldu.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
DAKA 2021 CMDP Destek Alan Projeleri tanıttı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir