1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Edremit’te 82 kilometrelik kanalizasyon inşaatı

Edremit’te 82 kilometrelik kanalizasyon inşaatı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Van’a bağlı Edremit İlçesi’nde toplamda 82 kilometrelik kanalizasyon alt yapı inşaat çalışmalarına başlanıldı.
Yaklaşık 500 günde tamamlanması planlanan ve 60 milyon TL bütçe ayrılan projenin başlama töreninde konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yer tesliminin yapılmasıyla yüklenici firmanın çalışmalara başladığını açıkladı.
Projeyle Edremit İlçesi’nin büyük bir kısmının kanalizasyon sorununun çözüleceğini belirten Van Valisi Ve Büyük Şehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, şunları kaydetti:
“Maliyeti yaklaşık 60 milyon TL civarında. Proje bitince de fiyat farkı olacak. Yani fiyat artabilir. Edremit’in yeni imara açılacak olan Elmalık bölgesi dahil diğer bütün bölgelerin kanalizasyon sorunu tamamen çözülecek. Artık Van Gölü daha temiz, daha mavi kalacak. İnşallah bu proje sayesinde Van halkını Van Gölü’yle buluşmasına imkan sağlanacak. İnsanların yüzmek için Van Gölü’ne girdiği bir duruma getireceğiz.”
AK Parti Milletvekili Abdulahat Arvas da projenin önemine değinerek, daha yaşanılabilir kentler için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.
Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise turizm kenti ilçede kanalizasyon sorununu tamamen çözeceklerini dile getirdi.
Konuşmaların ardından dualarla çalışmaların startı verildi.
Düzenlenen programa, Van Valisi Ve Büyük Şehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Edremit Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan ve AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu katıldı.
0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Edremit’te 82 kilometrelik kanalizasyon inşaatı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir