1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlandı

Van’da 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü kutlamaları Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in katılımıyla yapılan etkinliklerle gerçekleştirildi.

Etkinliklere Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Lütfü Boyalı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, kamu kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlı yapılan program, sabah saatlerinde Valilik önündeki Atatürk anıtına Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke’nin çelenk sunumu, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Çelenk sunumu sonrası Vali Mehmet Emin Bilmez ve protokol üyeleri törene katılan öğrencilerin bayramını kutladı.

Kutlama programı kapsamında Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, 13 ilçeden öğrenciyle zoom üzerinden görüşme yaptı.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, “Sevgili çocuklar gününüz kutlu olsun. İnşallah hayalleriniz gerçekleşir. Sizin gibi gençleri gördükçe geleceğimizin emin ellerde olduğuna inancım her geçen gün artıyor. Sizler büyük hayaller kurun. Bol bol kitap okuyun ve kendinizi çok iyi yetiştirin” dedi.

Koronavirüs tedbirleri konusunda da uyarılarda bulunan Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “İnşallah en kısa sürede bu hastalığı birlikte yeneceğiz. Hayat normale döndüğünde sizler okullarınıza, öğretmen ve arkadaşlarınıza kavuşacaksınız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Gürpınar İlçesi çocuk meclisi üyesi öğrencileri ve öğretmenlerini kabul etti.

Öğrencilerle sohbet edip bayramlarını kutlayan Vali Mehmet Emin Bilmez, öğrencilerin gelecekle ilgili planlarını da sordu.

23 Nisan kutlama etkinlikleri öğlen saatlerinde de sürdü. Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekipleri Türk Bayrakları ve balonlarla süsledikleri araçlarla çocuk şarkıları eşliğinde sokaklarda tur atarak çocuklara sürpriz yaptı. Çocuklar ellerinde Türk Bayraklarıyla araç kortejini karşılayarak şarkılara eşlik etti.

Kortejin geçiş güzergahındaki programa katılan Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, çocuklarla yakından ilgilenerek sevinçlerine ortak oldu.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir