1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Erciş OSB’nin yer tahsisi için kura çekimi

Erciş OSB’nin yer tahsisi için kura çekimi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erciş İlçesi’nde alt yapı çalışmaları tamamlanan Erciş Organize Sanayi Bölgesi 1. Etabın yer tahsisi için kura çekimi yapıldı.

2008 yılında kuruluş çalışmalarına başlanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “Cazibe Merkezi Projesi” kapsamında 13 Milyon 600 Bin TL’lik desteği ile yaptırılan Erciş Organize Sanayi Bölgesi’nin 21,7 hektarlık 1. Etap bölümünün alt yapı çalışmaları 2020 yılında tamamlandı. Aralık 2020 tarihi itibariyle yer tahsislerine başlayan Erciş OSB’ye gıda, tekstil, plastik, döküm gibi sektörler başta olmak üzere, yapılan başvuruların değerlendirilmesinin ardından 11 iştirakçi firmanın başvurusu kabul edildi. 11 iştirakçi firmanın yer tahsisinin yapılması için Erciş Ticaret Odası Başkanlığı tarafından kura çekimi yapıldı. Kura çekimine Erciş Kaymakamı ve Erciş Belediye Başkan Vekili aynı zamanda Erciş Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, Erciş Ticaret Odası Başkanı İzzet Yağar ile Erciş OSB’ye başvurusu kabul edilen 11 iştirakçi firmanın yetkilileri katıldı.

“ERCİŞ’İ 2023 VİZYONUNA HAZIRLIYORUZ”

Kura çekiminde yaptığı konuşmada Erciş’i 2023, 2053 ve 2071 Vizyonuna hazırlayabilmek için canla başla çalıştıklarını belirten Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili aynı zamanda Erciş OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın izinde Erciş’imizi daha ön plana taşıyacak ve bölgemizin en önemli sorunlarından biri olan istihdam sorununa çok büyük destek sağlayacağını düşündüğümüz Organize Sanayi Bölgemizin başta devletimize, ülkemize, bölgemize, Van’ımıza ve Erciş’imize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de ülkemizdeki bütün yatırımcıları gerek yerli gerek yabancı yatırımcıları Erciş OSB’ye yatırım yapmaya davet ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

“BİR VE BERABER OLARAK ERCİŞ’İ DAHA YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ”

Konuşmasında “Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu belirten Mehmetbeyoğlu, İnşallah hep birlikte Erciş’imizi daha yukarılara taşıyacağız. Burada yatırım yapan kardeşlerimizi ayrıca tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte de bir ve beraber olarak bu şehri daha yukarılara taşıyacağız. Ben bu hizmetin şehrimize getirilmesinde büyük emekleri olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank Beyefendiye, daha önce Erciş’e hizmet veren bütün yöneticilerimize, bakanlarımıza ve bizatihi AK Parti Van Milletvekilimiz Abdulahat Arvas Beyefendiye, Ticaret Odası Başkanımız İzzet Yağar ve Başkan Yardımcısı Ramazan Keleş’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Erciş OSB’nin yer tahsisi için kura çekimi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir