1. Haberler
  2. Van Haber
  3. “Gezgin EBA Destek Noktası” Başkale’de öğrencilerle buluştu

“Gezgin EBA Destek Noktası” Başkale’de öğrencilerle buluştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkale İlçe Kaymakamlığı ve Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, internet ve bilgisayar imkanı olmayan kırsal mahallelerdeki çocuklara eğitim imkanı sunmak için ‘Başkale Gezici EBA Destek Noktası’ aracını devreye soktu.

Başkale Kırsal mahallelerinde gezen araç sayesinde öğrenciler, görevli öğretmenler gözetiminde Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) bağlanıp, dersleri izleme imkanı buluyor. Kırsal Mahallelerde yaşayan öğrenciler, EBA’ya ulaşımda sıkıntı yaşayınca Başkale İlçe Kaymakamlığı ve Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar kapsamında, içerisinde tablet bilgisayarların ve internet sağlayıcının bulunduğu araç, öğrencilerin hizmetine sunuldu. Görevli 4 kişinin bulunduğu ‘Başkale Gezici EBA Destek Noktası’ adı verilen araç, merkeze uzak kırsal mahalleleri gezerek, öğrencilere eğitim imkanı sunuyor.

ÖĞRENCİLER MEMNUN

Başkale Gezici EBA Destek Noktası Aracı ile internet üzerinden ders yapma imkanına kavuşan 8’inci sınıf öğrencisi Şiyar Gülten ise “Bugün matematik dersinde üslü sayılar konusunu işledik. Öğretmenimiz sorular soruyordu, bizler de cevapladık. Çok mutluyuz” diye konuştu. Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacaklarını belirten 8’inci sınıf öğrencisi Sena Çölgeçen de okulu çok özlediğini ifade ederek, “Başkale’den öğretmenlerimiz geldi ve ders yapıyoruz. Çok mutlu oldum. Bugün matematik dersi yaptık. İnkılap tarihinden test çözdük. Bize bu hizmeti sunanlara çok teşekkür ederiz. Virüsten dolayı derslerimizden geri kalıyorduk. Öğretmenlerimizle yüz yüze ders yaptığımız için çok sevinçliyiz” dedi.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
“Gezgin EBA Destek Noktası” Başkale’de öğrencilerle buluştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir