1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Vali Bilmez Erciş’te yeni yatırımları İnceledi

Vali Bilmez Erciş’te yeni yatırımları İnceledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, çeşitli açılışlar ve incelemelerde bulunmak üzere Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ile birlikte Erciş İlçesine ziyaret gerçekleştirdi.

Erciş ilçe girişindeki jandarma kontrol noktasındaki askerlere selam verip bir süre sohbet eden Vali Bilmez ve Milletvekili Arvas’ı, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu karşıladı.

Vali Bilmez ve Milletvekili Arvas, ilk olarak 32 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezinin temel atma törenine katıldı.

Vanyolu Caddesindeki Eski Devlet Hastanesinin bulunduğu alana yapılacak olan merkezin temel atma töreninde konuşan Vali Bilmez, Erciş’in hizmetlerin en güzeline layık olduğunu belirterek, “Ağız ve diş sağlığı merkezi Erciş ve çevresindeki ilçelere hizmet verecek. Yapılan yatırımlar hayırlı olsun. Başta bu merkez olmak üzere sağlık alanındaki diğer yatırımlarla kentimize ve ilçemize katkı sunan, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, milletvekillerimiz, kaymakamımız ve Sağlık İl Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Bilmez, Milletvekili Arvas ve Kaymakam Mehmetbeyoğlu dualar eşliğinde butona basarak temele ilk betonu döktü.

Bu programın ardından Vali Bilmez ve Milletvekili Arvas, 20 bin 846 metrekarelik alana kurulacak olan Millet Bahçesi’nin temel atma törenine geçti.

Vali Bilmez, sosyal donatıların da içerisinde bulunacağı Millet Bahçesinin yeşilliği ile bölgeye değer katacağını vurgulayarak, “Burası vatandaşlarımızın nefes aldığı, spor yaptığı bir alan olacak. Emeği geçen herkese teşekkür eder, hayırlı uğurlu olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Arvas ise, yatırımın ilçeye hayırlı olması dileyerek, “Biz bu yatırımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza arz ettik. İnşallah Ercişimizde Millet Bahçemizi en kısa zamanda tamamlayacağız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Valimize ve Kaymakamımıza bu eseri Ercişimize kazandırdıkları için şükranlarımı arz ediyorum” ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu 81 İlde 81 Millet Bahçesi Projesi kapsamında temel atma töreni gerçekleştirmek üzere bir araya geldiklerini ifade eden Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, “Erciş Millet Bahçemizin Erciş’e Ercişli hemşerilerimize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum ” şeklinde konuştu.

Program kapsamında Vali Mehmet Emin Bilmez ve Milletvekili Abdulahat Arvas, Kızılay Erciş Şubesi ile kentsel dönüşüm 2. Etap irtibat bürosunun açılışını da gerçekleştirdi.

Buradan Erciş Belediyesi tarafından Yukarı Işıklı mahallesi yolunda yapılan asfalt çalışmasını inceledi.

Vali Bilmez ve Milletvekili Arvas, son olarak Erciş Belediyesi tarafından 42 bin metre kare alanda oluşturulan Recep Tayyip Erdoğan Kent Ormanındaki çalışmaya katıldı. 6500 fidanın dikileceği ormana Vali Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve protokol birlikte fidan dikerek can suyunu vererek Erciş ilçesindeki programını tamamladı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Vali Bilmez Erciş’te yeni yatırımları İnceledi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir